Sport, muzee, film si bucatarie la Erasmus

De Cristian Horgoș
Sport, muzee, film si bucatarie la Erasmus
Departamentul de Relaţii Internaţionale al Universităţii din Oradea organizează a IX-a ediţie a Săptămânii Erasmus, cu activităţi culturale, sportive şi recreaţionale adresate foştilor, actualilor precum şi viitorilor studenţi Erasmus.

Luni, de la ora 11, în Sala de Conferinţe a Bibliotecii Universităţii din Oradea vor cuvânat în dechidere Sorin Şipoş, prorector responsabil de relaţiile internaţionale, Cristina Scobiola, şef Birou Lifelong Learning şi Mariana Buda de la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării. În continuare, studenţii Erasmus români şi străini îşi vor putea prezenta experienţa din timpul bursei. Tot azi, se vor distribui în campusul Universităţii pliante şi fluturaşi despre mobilităţile Erasmus

Săptămâna Erasmus va mai cuprinde vizite la muzeele din Oradea, cină internaţională cu meniuri tradiţionale din ţările de proveniență, picnic pe dealul Ciuperca, seară de film, activităţi sportive, jocuri pe echipe etc. Săptămâna Erasmus se va finaliza cu o excursie la Stâna de Vale şi o cină tradiţional românească.

Şi un festival sportiv

Reamintim că în perioada 16 – 25 octombrie. Universitatea Oradea găzduiește 39 de studenţi străini de la universități din Suedia, Danemarca, Anglia, Finlanda, Ungaria, Olanda şi Lituania care, alături de alţi cinci studenţi de la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, participă la programul intensiv cu tema „Educaţia fizică şi o societate durabilă”. Cele zece zile de activităţi teoretice şi practice se vor desfăşura în cadrul programului Erasmus – Lifelong Learning finanţat de Uniunea Europeană.

Evenimentul este rezultatul unei colaborări, de peste 10 ani, a Universităţii din Oradea cu instituţiile partenere, și oferă studenţilor posibilitatea de a lucra pe grupe tematice ca un cadru excelent pentru schimbul de idei interculturale. Pe 25 octombrie va avea loc un Festival sportiv.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !