Sporuri mai mari pentru şefii din Educaţie

Sporuri mai mari pentru şefii din Educaţie
BUCUREŞTI – Profesorii debutanţi ar putea primi salarii în funcţie de notele obţinute la examenul de titularizare.

La rândul lor, dascălii care ocupă funcţii de conducere şi angajaţii Ministerului Educaţiei ar putea primi sporuri salariale mai mari decât în prezent.

Modificările apar în proiectul statutului personalului didactic elaborat de Ministerul Educaţiei.

Directorii de şcoli, dar şi angajaţii Ministerului Educaţiei vor avea de câştigat dacă proiectul statutului personalului didactic va fi aprobat în forma propusă de minister.

Astfel, directorii, şefii de servicii şi de birouri din cadrul Ministerului Educaţiei ar putea beneficia de sporuri salariale cuprinse între 55 şi 75% din salariul de bază, cu 25% mai mari decât sunt în prezent.

În plus, angajaţii Ministerului Educaţiei ar putea avea parte şi de un spor de confidenţialitate de 15%, de care nu beneficiază în prezent.

Şi sporurile acordate directorilor unităţilor de învăţământ, dar şi decanilor şi rectorilor, ar putea creşte cu până la 15%. Sporurile acordate profesorilor rămân neschimbate, sau chiar se diminuează, conform proiectului. Este cazul sporului acordat celor care lucrează în zone izolate, care s-ar putea reduce la jumătate.

În prezent, salariul mediu în învăţământul preuniversitar este de aproape 700 de lei. Proiectul pe care Ministerul Educaţiei l-a supus spre dezbatere publică prevede ca profesorii să fie remuneraţi în funcţie de calitatea activităţii, activitate care va fi evaluată pe baza unor criterii de performanţă, care vor fi stabilite de minister.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !