Sporuri restricţionate pentru bugetari

Sporuri restricţionate pentru bugetari
Dreptul de negociere a sporurilor, indemnizaţiilor sau altor drepturi de personal ar putea fi restricţionat pentru angajaţii din sistemul bugetar, prin modificarea legii contractului colectiv de muncă, modificare propusă de Ministerul Muncii Familiei şi Egalităţii de Şanse (MMFES) şi publicată pe pagina de internet a instituţiei. proiect sporuri bugetari

Preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu (foto) nu este de acord cu această modificare a contractului colectiv de muncă. Acesta a explicat că modificarea „este contrară principiului negocierii”, pentru că drepturile marginale se pot negocia prin legile speciale de salarizare. În acest sens, guvernul stabileşte o limită minimă şi una maximă a drepturilor, altele decât salariul, între care partenerii sociali sunt liberi să negocieze. Hossu a precizat, de asemenea, că modificarea propusă de MMFES nu a fost discutată şi cu sindicatele.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase