Sporuri taiate la Spitalul de Recuperare din Felix

6Comentarii
Sporuri taiate la Spitalul de Recuperare din Felix
La Spitalul din Băi nu se dau oamenii afară ci se vor tăia sporurile angajaţilor pentru următoarele două luni.

Nici Spitalul de Recuperare din Băile Felix nu scapă de reducerile care urmăresc în acest an spitalele din judeţul Bihor. Doar că, managerul spitalului de aici a găsit o soluţie de compromis temporară în măsură să liniştească o perioadă spiritele din spital. Din cauza reducerii bugetului pe primele trei luni din acest an cu 16%, la Spitalul de Recuperare din Băile Felix nu vor ajunge banii pentru salarii, medicaţia bolnavilor etc. După mai multe socoteli, din cei 294 de angajaţi ar trebui daţi afară 38. Pentru a evita disponibilizările, managerul unităţii, dr. Nicoleta Ramona Suciu, a propus tăierea sporurilor pentru două luni.

Variantă

De câteva zile, pe la urechile angajaţilor din spital, circulă zvonuri conform cărora ar urma să fie disponibilizaţi o parte dintre ei. Neliniştea oamenilor a fost lămurită luni de managerul spitalului, dr. Suciu Nicoleta, care le-a explicat situaţia şi care susţine că nu doreşte reducerea de posturi. Dar cum trebuie găsite variante, se pare că una dintre acestea ar fi ca angajaţii să nu mai beneficieze de sporuri, dar şi-ar păstra locurile de muncă. Managerul spitalului le-a lansat angajaţilor invitaţia de a veni chiar ei cu soluţii. Luni, managerul s-a întâlnit şi cu liderul judeţean Sanitas Bihor şi a programat o întâlnire şi cu reprezentanţii CAS Bihor. După toate probabilităţile, varianta găsită de manager este cea mai convenabilă la momentul de faţă: reducerea sporurilor tuturor angajaţilor şi renunţarea la ideea disponibilizării a 38 de oameni.

Spitalul de Recuperare din Băi are 260 de paturi (150 de adulţi în Băile Felix şi 110 la Băile 1 Mai), e finanţat de Casa de Asigurări de Sănătate, dar aparţine de Ministerul Sănătăţii şi, în plus, are şi venituri proprii, fiindcă pacienţii internaţi plătesc o parte din suma spitalizării (25 lei). Pe termen mediu, managerul vrea să propună forurilor tutelare iniţierea unui act normativ prin care să permită cheltuirea banilor plătiţi de pacienţi pentru cheltuieli în spital. În acest fel, crede dr. Suciu, s-ar evita în continuare disponibilizările în unitate.

O.Ş.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor