Spre UE mai bine informaţi

Ce înseamna Uniunea Europeana, care sunt consecintele integrarii României în UE si impactul economic al adoptarii legislatiei comunitare sunt doar câteva din chestiunile pe care oradenii si le vor putea clarifica, apelând la serviciile Centrului de Informatii European (CIE) si ale Centrului pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii (CIMM).

Inaugurarea celor doua centre este prognozata pentru sfârsitul lunii martie.
Înfiintarea celor doua centre a fost aprobata prin hotarâre de Consiliu Local, în reabilitarea spatiului în care îsi vor avea sediul urmând sa fie investita suma de 40.000 lei RON.

„Se doreste ca aceste doua centre sa faca legatura între Primarie si cetateni, dar mai ales între Primarie si mediul de afaceri”, a spus Andrei Krausz, sef al Serviciului Integrare Europeana si Dezvoltare Locala (SIEDL) al Primariei Oradea. Centrele vor fi componente ale SIEDL, însa din cauza lipsei de spatiu din Primarie, acestea vor avea sediul pe strada Avram Iancu nr. 7.

Gratuit


CIE si CIMM vor oferi consultanta pentru IMM-uri, precum si cursuri informative gratuite pentru oamenii de afaceri, cu privire la efectele adoptarii si implementarii acquis-ului comunitar. „Persoanele interesate se vor putea informa în legatura cu modalitatile de accesare de fonduri europene, vor învata sa realizeze un proiect, vor sti cui sa se adreseze pentru rezolvarea diverselor probleme legate de integrare”, a opinat Andrei Krausz.


Activitatea pe jumatate de an a centrelor, precum si noutatile legislative, vor fi mentionate în revista bianuala care va fi publicata de acestea. Revista va avea un tiraj semestrial de 5.000 de exemplare.

Claudia Curta
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !