Spre Ungaria, pe doua roti

6Comentarii
O pistă de 35 de kilometri
O pistă de 35 de kilometri
Îndelung aşteptata pista de biciclete care va lega Oradea de Berettyoujfalu intră în execuţie.

Săptămâna trecută, echipa de specialişti din cadrul Primăriei Berettyoujfalu a pornit lucrările propriu-zise de construire a pistei prin predarea amplasamentului firmei executante, a anunţat, printr-un comunicat de presă, Municipalitatea orădeană.

Pista de biciclete se va construi paralel cu drumul naţional E60, pe o lungime totală de 35 de kilometri. Bugetul total al proiectului este de 6.248.607,66 euro, din care bugetul alocat Primăriei Oradea este de 1.347.178,70 euro. Pista va porni din Oradea şi va atinge în mod direct comunele Berettyoujfalu, Mezopeterd, Biharkeresztes, Artand, Borş.

Predarea amplasamentului pe partea ungară a fost realizată în prezenţa primarului Murakozi Istvan (Berettyoujfalu) şi a viceprimarului Mircea Mălan, însoţit de Ciprian Barna, directorul Zonei Metropolitane Oradea. „Această pistă de biciclete va asigura o nouă legătură între Oradea şi oraşul Berettyoujfalu. Totodată, pista de biciclete este o nouă dovadă a faptului că atunci când colaborăm reuşim să facem lucruri bune pentru comunitățile noastre. În ceea ce priveşte proiectele transfrontaliere în perioada 2007-2013, 40% din proiectele care au vizat Oradea au avut ca parteneri de proiect localități din Ungaria, iar aceste proiecte nu s-ar fi realizat fără implicarea activă a partenerilor noştri maghiari. Pentru aceasta este foarte important să pregătim în acest an o colaborare la fel de fructuoasă pentru sesiunea de proiecte 2014-2020”, a spus vicele orădean.

În anul 2011, la Primăria din Oradea a avut loc prima întâlnire a reprezentanţilor primăriilor din localităţile prin care va trece pista internaţională de biciclete dintre Oradea şi localitatea ungară Berettyoujfalu. Construirea pistei de biciclete între Oradea şi Berettyoujfalu va fi realizată prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România Program 2007-2013 şi are ca scop construirea unei reţele de trafic între cele două oraşe.

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor