Spriji financiar pentru IMM-uri

ORADEA - 81 proiecte din Regiunea Nord-Vest intră în linie dreaptă pentru contractarea finanţărilor nerambursabile. Din judeţul Bihor au fost selectate pentru posibilă finanţare opt proiecte.

Conform datelor furnizate de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-VestMinisterul în cadrul domeniului de intervenţie 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”, din cadrul Programului Operaţional Regional aprobarea raportului asupra procesului de evaluare tehnică şi financiară nu implică, în mod obligatoriu, acceptarea pentru finanţare a proiectelor respective, fiind necesară, în continuare, parcurgerea etapei de evaluare strategică. „Numai pentru proiectele care vor parcurge cu bine şi aceste ultime două etape, se vor semna contractele de finanţare, iar beneficiarii vor putea începe implementarea”,a punctat Andreea Atanasiu reprezentantul ADR Nord Vest.

Cereri deschise

Spre deosebire de alte scheme de finanţare „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor” este accesibilă printr-o serie de cereri deschise de proiecte, cu date limite de depunere. Prima cerere deschisă de proiecte a avut termenul limită 16 iunie 2008.

Domeniul 4.3. se adresează societăţilor comerciale sau societăţilor de tip cooperativă, care au până la nouă salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la două milioane de euro. Solicitanţii trebuie sa aibă activitate de cel puţin un an şi profit din exploatare în ultimul an fiscal. Solicitanţii pot primi până la 200.000 euro ajutor nerambursabil, iar valoarea totală a unui proiect poate fi între 20.000-500.000 euro. „Alocarea financiară orientativă pentru perioada 2007-2013 pentru Regiunea Nord-Vest este 24,19 milioane euro. Microîntreprinderile din zonele urbane din Regiunea Nord-Vest au avut posibilitatea de a depune proiecte pentru: achiziţionarea de echipamente şi tehnologii noi, moderne pentru activitatea de producţie, prestări servicii, construcţii, dar şi achiziţionarea de sisteme IT şi construirea, extinderea, modernizarea spaţiilor de producţie sau de prestare servicii.”

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !