Sprijin de la buget pentru pregatirea ucenicilor

De M. Hoster
Sprijin de la buget pentru pregatirea ucenicilor
Firmele care doresc să-şi pregătească la locul de muncă viitorii angajaţi pot beneficia de sprijin financiar de la stat. Dacă un patron decide să accepte ucenici vor primi de la buget suma de 300 de lei pentru fiecare nou ucenic primit la specializare.

Agenţia Judeţeană  pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş aduce la cunoştinţa firmelor şi persoanelor fizice autorizate din judeţ că pot beneficia de facilităţile prevăzute de Legea nr. 106/2011 privind ucenicia la locul de muncă. 

Angajatorul care încheie un contract de ucenicie la locul de muncă poate primi lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe perioada derulării contractului de ucenicie, pentru acel ucenic, o sumă egală cu 60% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare. Valoarea indicatorului social de referinţă este de 500 lei.

Pot încheia contracte de ucenicie la locul de muncă şi persoanele fizice autorizate, dacă face dovada că prestează de cel puţin un an activitatea pentru care au fost autorizaţi; întreprinderea familială, prin reprezentantul acesteia, dacă face dovada că prestează de cel puţin un an activitatea pentru care s-a constituit ca întreprindere familială.

Poate fi încadrat ca ucenic în muncă orice persoana fizica ce a împlinit vârsta de 16 ani, dar nu mai mult de 25 de ani, şi nu deţine o calificare pentru ocupaţia în care se organizează ucenicia la locul de muncă.

În vederea acordării sumelor mai sus prevăzute, angajatorii vor încheia cu AJOFM Timiş, în termen de 30 de zile de la data expirării perioadei de probă cuprinse în contractul de ucenicie la locul de muncă, o convenţie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !