Sprijin financiar mărit

Suplimentarea la sectorul zootehnic este de 337.805 mii lei
Suplimentarea la sectorul zootehnic este de 337.805 mii lei
Ajutoarele de stat pentru agricultori au fost suplimentate cu 403.606.000 lei.

Guvernanţii au aprobat proiectul de Hotărâre privind cuantumul sprijinului financiar acordat producătorilor agricoli pe anul 2009 precum şi suma totală alocată fiecărui tip de activitate în parte sectorul zootehnic, cel vegetal şi sectorul de îmbunătăţiri funciare.

Valoarea totală a sprijinului financiar pentru anul 2009 acordat producătorilor din sectorul zootehnic, suplimentar faţă de subvenţiile acordate pe cap de animal este de 937.805 mii lei şi se asigură de la bugetul de stat. Suplimentarea este de 337.805 mii lei.

Sprijinul acordat vizează îmbunătăţirea parametrilor de calitate a laptelui de vacă destinat procesării, calităţii carcaselor de porcine şi bovine, creşterea greutăţii la sacrificare a păsărilor, precum şi creşterea cantitativă şi calitativă a producţiei de miere destinată procesării şi livrării la consumator.

Suplimentări

O suplimentare de 25.801 mii lei este acordată sectoruluivegetal, valoare totală a sprijinului pentru acest sector în acest an fiind de 124.801 mii lei. Prin aplicarea măsurilor de sprijin financiar în activităţile din domeniul vegetal se urmăreşte revitalizarea sectoarelor legume şi fructe proaspete, plantaţii pomicole şi viticole, legume produse în serele încălzite şi de industrializare a legumelor şi fructelor, tutun, hamei, plante medicinale, cartof. Valoarea totală a sprijinului financiar pentru anul 2009 acordat producătorilor din sectorul de îmbunătăţiri funciare, este de 140.000 mii lei suplimentarea fiind de 40.000 mii lei.

Sprijinul financiar acordat acestui sector vizează creşterea gradului general de utilizare a amenajărilor de irigaţii şi a randamentului de exploatare, fapt ce se va reflecta în practicarea pe scară mai largă a agriculturii în sistem irigat pentru cultivarea unor soiuri de plante cu valoare mare adăugată.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !