Sprijin financiar pentru fermieri

Sprijin financiar pentru fermieri
ORADEA - Prefectura Bihor şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură anunţă că în anul 2008, fermierii din România pot beneficia de sprijin financiar din fonduri europene şi de la bugetul naţional în cadrul următoarelor scheme de plăti directe:

schema de plată unică pe suprafaţă; plăţi naţionale directe complementare; schema de plată separata pentru zahăr; schema de plată pentru culturi energetice; plăţi compensatorii pentru măsurile de dezvoltare rurală; măsuri de agromediu.

Beneficiarii plăţilor directe sunt persoanele fizice şi juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune, asociaţii. Arendatorul, concedentul şi locatorul nu beneficiază de plăţi directe pentru terenul arendat, concesionat sau închiriat.

Pentru a beneficia de sprijin financiar fermierii trebuie să se prezinte la sediile Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Bihor, în perioada 03 martie – 15 mai 2008, în zilele lucrătoare, inclusiv sâmbăta, să completeze şi să depună o singură cerere de plată (formularele de cerere se obţin gratuit de către fermier de la centrele locale).Fermierii care au depus o cerere de sprijin în anul 2007 vor primi o invitaţie conţinând programarea pentru depunerea cererilor la centrele locale. Fermierul va depune doar o singură cerere de sprijin chiar dacă deţine suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

Beneficiarii sunt rugaţi să se prezinte la data planificată în invitaţie la centrele locale, pentru a evita suprapunerea cu alţi fermieri.

Depunerea cererilor de plată în perioada 16 mai – 09 iunie 2008 se face cu penalităţi de 1 % pentru fiecare zi lucrătoare întârziere. După această dată cererile depuse de fermier nu vor mai fi acceptate la plată.

APIA face apel, în special, la fermierii care exploatează suprafeţe mari de teren să se prezinte la centrele locale.
Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !