Sprijin financiar pentru gestionarea deşeurilor

Experţii au explicat cum se obţin finanţările
Experţii au explicat cum se obţin finanţările
IMM-urile care au nevoie de studii de piatã, de pre-fezabilitate sau de fezabilitate, cu privire la gestionarea deseurilor, pot beneficia de sprijin financiar european. Valoarea finantãrii nerambursabile pentru aceste proiecte pregãtitoare se încadreazã între 10.000 si 75.000 de euro.

„Schema de Granturi pentru sectorul privat pentru pregãtirea de proiecte în domeniul gestionãrii deseurilor” a fost lansatã luni, în Sala Mare a Consiliului Judetean. „Suma alocatã Regiunii de Nord-Vest este de 400.000 de euro”, a spus Valentin Coman, expert tehnic în cadrul Agentiei de Dezvoltare Regionalã (ADR) Nord – Vest.

„Scopul acestei scheme este acela de a ajuta IMM-urile în pregãtirea viitoarelor proiecte de investitii în domeniul gestionãrii deseurilor. Rezultatele se vor putea constitui într-un portofoliu de proiecte de investitii viitoare, care ar putea primi finantare în cadrul Phare CES 2005”, a adãugat expertul ADR N-V.

Coeziune

Cum judetul nostru este considerat ca fiind cu un pas în fatã, în ceea ce priveste gestionarea deseurilor, expertul Agentiei Regionale de Protectia Mediului (ARPM), Codruta Simule, a precizat cã de finantare prin Phare CES 2005 vor beneficia mai mult celelalte judete din regiune. „Banii alocati prin acest program sunt pentru coeziune economicã si socialã. Prin urmare, este normal sã se investeascã bani în acele judete care, din acest punct de vedere, nu sunt încã la nivelul Bihorului”, a explicat Codruta Simule.

Minim 50%

Expertii ADR N-V si ARPM au vorbit despe criteriile de eligibilitate si pasii de urmat în vederea obtinerii finantãrii. Fiecare participant a primit câte un CD cu informatii complete despre schemã. „Solicitantul trebuie sã dispunã de cel putin 50% din bugetul proiectului, în numerar.

Durata unui proiect nu poate depãsi 12 luni, cu finalizare pânã în noiembrie 2008”, a spus Codruta Simule. Termenul limitã pentru depunerea propunerilor de proiecte este 15 septembrie 2006, ora 16.00. Directorul unei IMM si-a exprimat nemultumirea vizavi de data târzie a lansãrii regionale a schemei de granturi. „Nu cred cã o lunã este suficientã pentru pregãtirea tuturor documentelor necesare”, a opinat acesta.

Ghidul Solicitantului, precum si alte detalii sunt disponibile pe paginile web: www.mie.ro si www.nord-vest.ro.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !