Sprijin nerambursabil

Se acordă sprijin pentru încurajarea activităţilor turistice
Se acordă sprijin pentru încurajarea activităţilor turistice
200 mii de euro nerambursabili pentru proiecte privind dezvoltarea de micro -întreprinderi.

În perioada 12 octombrie – 6 noiembrie este deschisă sesiunea în care se vor depune proiectele pentru Măsura 312 – Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro întreprinderi şi pentru Măsura 313 – Încurajarea activităţilor turistice. Suma alocată proiectelor pentru această sesiune este de 47.928.710 euro.

„Sprijinul nerambursabil acordat în cadrul acestei măsuri este de maxim 200.000 euro pentru un proiect, reprezentând până la 70% din valoarea cheltuielilor eligibile corespunzătoare investiţiei. Termenul limită pentru depunerea proiectelor în cadrul acestei sesiuni este vineri, 6 noiembrie, ora 12:00”, a precizat Florian Vesa, directorul coordonator adjunct al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Bihor.

Modificări

În scopul eficientizării procesului depunerii proiectelor de investiţii, Ghidul Solicitantului a fost completat şi modificat. Una dintre modificări stipulează faptul că depunerea cererii de finanţare se poate face de către orice altă persoană decât reprezentantul legal. O precizare importantă prezentă în varianta actualizată a Ghidului menţionează că este necesar ca beneficiarul să nu aibă fapte înscrise în cazierul fiscal, să nu aibă înscrieri care privesc sancţiuni economico-financiare în cazierul judiciar şi să respecte graficul de rambursare a datoriilor, dacă are datorii către bănci.

În ceea ce priveşte condiţiile minime obligatorii pentru accesarea fondurilor aferente Măsurii 312, conform versiunii actualizate a Ghidului Solicitantului, beneficiarul trebuie să dovedească dreptul de proprietate asupra terenului pe care urmează să realizeze investiţia sau dreptul de folosinţă al acestuia pentru o perioadă de cel puţin 10 ani. De asemenea, cuantumul avansului pe care beneficiarul îl poate solicita a crescut de la 20% la 50%.

La ţară

O altă măsură pentru care se por depune proiecte în acestă perioadă este Măsura 312 – Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro- întreprinderi. Prin acestă măsură se doreşte crearea şi menţinerea locurilor de muncă în spaţiul rural, creşterea valorii adăugate în activităţile non-agricole, crearea şi diversificarea serviciilor pentru populaţia rurală, prestate de către micro-întreprinderi.

„Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Măsura 312 sunt micro-întreprinderile şi persoane fizice neînregistrate ca agenţi economici care se vor angaja însă ca până la data semnării contractului de finanţare să fie autorizate cu un statut minim de persoană fizică autorizată şi să funcţioneze ca micro-întreprinderi”, a concluzionat Florian Vesa.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !