Sprijin pentru achiziţia de locuinţe

6Comentarii
Bucureşti – Persoanele care îşi cumpără pentru prima dată o locuinţă vor fi sprijinite de Guvern prin credite mai accesibile. Executivul a aprobat în ultima şedinţă, prin Memorandum, Programul „Prima casă”, destinat sprijinirii persoanelor care doresc să cumpere pentru prima dată o locuinţă.

Premierul, Emil Boc, a precizat că acest program va deveni operaţional în termen de 60 de zile şi se va adresa tuturor persoanelor care nu au beneficiat până acum de credit ipotecar, fără a se impune o restricţie de vârstă.

Împrumut garantat

Prin acest program, persoanele care doresc să-şi cumpere pentru prima dată o locuinţă vor putea contracta un împrumut în valoare de 60.000 de euro – preţul mediu achiziţionării unei case – în condiţiile unor costuri mai reduse ale creditării.

 

„Programul „Prima casă” are atât scop social, dar şi economic, întrucât va conduce la relansarea creditării, deblocarea pieţei imobiliare şi impulsionarea sectorului de construcţii”, a afirmat Gheorghe Pogea, ministrul Finanţelor. Acesta a explicat că pentru derularea acestui program, statul va garanta 80% din valoarea unui credit, care prin efect multiplicator va ajunge la un miliard de euro, şi pe care îl va contracta în acest scop Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Acestui Fond îi va fi extins obiectul de activitate, astfel încât să poată garanta inclusiv creditele ipotecare pe care băncile le acordă populaţiei.

Băncile prin care va fi derulat programul vor fi selectate după următoarele criterii de eligibilitate: costul creditelor, reţeaua de distribuţie, durata de aprobare a creditului şi avansul solicitat beneficiarului.

„Împrumuturile obţinute în cadrul acestui Program vor avea costuri mai reduse întrucât, prin garantarea creditului de către stat, băncile nu vor mai trebui să-şi facă provizioane”, a menţionat Pogea.

Dan Birta6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor