Sprijin pentru agricultura ecologică

De Simona Drimbău
Sprijin pentru agricultura ecologică
Alocarea totală a acestei măsuri depăşeşte 236 milioane de euro.

De anul acesta au fost modificate mai multe elemente din cadrul Măsurii 11 –Agricultura ecologică.

Astfel, MADR a modificat modul de aplicare şi sprijinul acordat în cadrul celor două variante ale Pachetului 6 – pajişti permanente, atât pentru perioada de conversie, cât şi în perioada de menţinere a practicilor de agricultură ecologică.

Conform modificărilor varianta 6.1 se adresează fermierilor care practică agricultura ecologică şi nu au angajamente de agro-mediu şi climă (M10), aplicandu-se la nivel naţional în zonele cu pajişti permanente. Cuantumul plăţilor este de 143 euro/ha/an pentru perioada de conversie la agricultura ecologică, 129 euro /ha/an pentru perioada de menţinere a practicilor specifice agriculturii ecologice.

Varianta 6.2 se adresează fermierilor care practică agricultura ecologică şi care au şi angajamente de agro-mediu şi climă (M10), aplicandu-se în zonele eligibile ale pachetelor aplicabile pe pajişti permanente (P1,P2, P3, P6, P9.2, P11.2). Nivelul plăţilor este de: 39 euro/ha/an pentru perioada de conversie la agricultura ecologică şi 73 euro /ha/an pentru perioada de menţinere a practicilor specifice agriculturii ecologice.

Fermierii trebuie să respecte atât angajamentele pentru agro-mediu şi climă cât şi cele de agricultura ecologică.
Astfel, în funcţie de combinaţia de pachete accesate, nivelul plăţilor cumulate poate fi cuprins între 119 – 449 euro/ha/an pentru perioada de conversie şi între 153 – 483 euro/ha/an pentru perioada de menţinere a practicilor de agricultură ecologică.

Mai multe informaţii privind accesarea măsurilor de mediu şi climă şi regulile pentru derularea in bune condiţii a angajamentelor sunt disponibile pe site-urile MADR (www.madr.ro, www.pndr.ro, www.rndr.ro), APIA (www.apia.org.ro) şi AFIR (www.afir.info), precum şi la toate Centrele Locale şi Centrele Judeţene APIA în format tiparit.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !