Sprijin pentru agricultura ecologica

Sprijin pentru agricultura ecologica
În prezent, în judeţul Bihor sunt înregistraţi un număr de 56 de operatori din agricultura ecologică.

Agricultura ecologica începe să fie sprijinită şi în ţara noastră. „În vederea facilitării absorbţiei fondurilor pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică a fost adoptată HG nr.1303 /2010 privind formele de ajutor specific acordat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate şi a HG nr. 759/2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul Direcţiei Agricole Bihor.

Ajutor

Prin HG nr.1303/2010 se creează posibilitatea accesării ajutoarelor specifice şi de către persoanele fizice. De asemenea, se introduce o nouă etapă de depunere a cererilor pentru ajutorul financiar în sectorul de agricultură ecologică stabilită între 15 decembrie şi 21 ianuarie 2011. În cazul în care beneficiarii îşi schimbă forma de organizare, aceştia pot depune documentele justificative corespunzătoare şi copia de pe certificatul de înregistrare la Registrul Comerţului până la data de 21 ianuarie 2011 inclusiv. Ca urmare, a fost modificat şi termenul de efectuare a controalelor la faţa locului de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, respectiv până la data de 10 martie 2011 inclusiv.

„În prezent, în judeţul Bihor sunt înregistraţi un număr de 56 de operatori din agricultura ecologică din care 44 producători agricoli, 6 producători/procesatori şi 6 procesatori.
Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare la Direcţia pentru Agricultură Bihor la  tel. 0259/416722 şi 0359/418302, compartimentul agricultură ecologică”, a concluzionat Nicolae Hodişan.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !