Sprijin pentru cei care vor să muncească în Vest

1Comentariu
ORADEA - AJOFM Bihor aşteaptă ca doritorii de a munci în străinătate să se înscrie în evidenţele instituţiei pentru a putea merge să lucreze legal, cu contracte de muncă. „Avem în acest moment oferte din Franţa, Spania, Germania şi Italia, în domeniile agricol, turistic, de producţie, servicii şi aceste oferte vin în continuare şi pentru alte sectoare economice”, afirmă directorul AJOFM Bihor, Dorel Drăghici.

Tot el susţine că instituţia pe care o conduce se implică direct în prelucrarea datelor celor care vor să lucreze în străinătate, fie că sunt în evidenţele AJOFM ca şomeri, înregistraţi sau neînregistraţi, fie că nu figurează şi au un contract de muncă, dar doresc să beneficieze de o asemenea oportunitate.

 

Trei paşi

Desfiinţarea Oficiului Român pentru Migrarea Forţei de Muncă, a făcut ca o parte dintre atribuţiile aceste instituţii să treacă la Oficiul Român pentru Imigrări, care eliberează permisele de muncă, iar restul la ANOFM, prin agenţiile judeţene ale acesteia.

„Au fost înfiinţate trei noi direcţii care urmăresc descentralizarea şi îmbunătăţirea serviciilor şi ofertelor către populaţie”, spune Drăghici, care explică şi etapele care trebuie parcurse pentru a putea spera la un loc de muncă, cu contract, în străinătate.

Primul pas este înscrierea în baza de date a AJOFM, cu un dosar care să conţină copii după: buletinul sau cartea de identitate, certificat de căsătorie (dacă e cazul), paşaport (valabil minim şase luni), actul de absolvire şi/sau calificare, cartea de muncă.

Al doilea pas este preselecţia, care se face la sediul fiecărei Agenţii Judeţene, iar ultimul este selcţia finală, care este organizată în funcţie de mai multe criterii (preferinţa angajatorului pentru o anumită zonă sau provincie, disponibilitatea forţei de muncă etc.)

Valentin Buda1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor