Sprijin pentru comunităţile de rromi

1Comentariu
ORADEA – Două noi proiecte de sprijinire a comunităţilor de rromi au fost prezentate ieri, la o întâlnire a membrilor fundaţiei Ruhama cu primarii bihoreni, viitori beneficiari ai unor finanţări în valoare totală de aproximativ 1,3 milioane de euro.

Primul proiect vizează 16 comunităţi de rromi din Bihor, aflate sub administraţia a 12 primării: Abrămuţ, Bratca, Curtuişeni, Girişul de Criş, Hidişelu de Sus, Marghita, Măgeşti, Olcea, Săcueni, Suplacu de Barcău, Şuncuiuş şi Tarcea. Acestea au fost selectate în urma studiului Proromi, realizat de Banca Mondială, pentru a lua parte într-un proiect educaţional.

„Principalele activităţi includ instruirea unui grup de facilitatori comunitari, realizarea de grupuri de iniţiativă locale, realizarea unor planuri de acţiune şi pregătirea comunităţilor pentru atragerea de fonduri.

O prioritate în cadrul acestui proiect ar fi refacerea infrastructurii şi sprijinirea comunităţilor dezavantajate prin servicii sociale. Am vorbit la telefon cu omnii de la Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), parteneri în program, şi au spus că se alteaptă ca proiectul să fie lansat în toamnă”, ne-a comunicat Marian Daragiu, preşedintele fundaţiei Ruhama. Facilitatorii comunitari, toţi membri Ruhama, vor acorda asistenţă tehnică, ajutând la scrierea de proiecte.

Câte 3000 de euro

Cel de-al doilea proiect este finanţat de Spolu International Foundation şi vizează şase comuntăţi bihorene dezavantajate, din Aleşd, Lugaşu de Sus, Salonta, Gepiu, Avram Iancu şi Săcueni. Scopul este de a identifica problemele cu care se confruntă comunităţile şi de a găsi soluţii la acestea. „Valoarea grantului este de 3000 de euro pentru fiecare comunitate. Nu e mult, dar atât am putut obţine. În fond, nu îi dăm, ci îi luăm, iar acă e vorba de apă potabilă, de un trotuar, de curent electric, pentru acei oameni contează mult. Autorităţile locale trebuie să cofinanţeze aici şi suntem bucuroşi că unele primării sunt dispuse să facă acest lucru. Acei oameni v-au ales pe voi, primari, şi trebuie să faceţi ceva pentru ei”, a declarat Marian Daragiu.


Monica Mateiu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor