Sprijin pentru fermele de semi-subzistenta

Sprijin pentru fermele de semi-subzistenta
În perioada 15 octombrie – 15 noiembrie se pot depune proiecte pe măsura 141.

221 de proiecte depuse de bihoreni în cadrul Măsurii 141- Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă vor primi finanţare. „În prima sesiune de depunere, care s-a desfăşurat în perioada 15 aprilie – 14 mai, în judeţ au fost depuse 268 de dosare, din care 264 au fost declarate conforme şi 259 eligibile. În urma evaluărilor, 221 vor primi şi finanţare”, a precizat Octavian Avrămuţ, inspector în cadrul Autorităţii Naţionale de Management pentru Programul de Dezvoltare Rurală, Compartimentul de Dezvoltare Rurală Judeţean (AM-PNDAR-DRJ). Pentru a putea intra în plată, persoanele fizice trebuie să se înregistreze ca persoane fizice autorizate în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008. După eliberarea autorizaţiei de către Oficiul Registrului Comerţului, persoanele eligibile se prezintă la OJPDRP pentru a semna contractul de finanţare.

Măsura 141 se încadrează în Axa I – Creşterea competitivităţii sectoarelor agricol şi forestier şi are ca obiectiv general creşterea competitivităţii exploataţiilor agricole în curs de restructurare pentru facilitarea rezolvării problemelor legate de tranziţie.

O nouă sesiune

Din data de 15 octombrie se va da startul celei de-a II-a sesiuni de depuneri în cadrul Măsurii 141. Sprijinul nerabursabil pentru o fermă de semisubzistenţă este de 7.500 de euro, câte 1.500 de euro pe parcursul a cinci ani. În cel de-al treilea an de derulare a proiectului, o comisie de evaluare verifică dacă creşterea producţiei valorificată pe piaţă a crescut cu 20% şi dacă ferma a fost mărită cu alte 3 UDE. Doar dacă aceste două cerinţe au fost îndeplinite se mai acordă finanţare şi pentru anul patru şi cinci de derulare a proiectului.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul nerambursabil acordat prin Măsura 141 sunt persoanele fizice în vârstă de până la 62 de ani care desfăşoară activităţi economice, în principal activităţi agricole.

Bihorenii vor putea depune proiecte pentru această măsură în intervalul 15 octombrie – 15 noiembrie. Proiectele se depun la Compartimentul de Dezvoltare Rurală Judeţean care funcţionează în clădirea Direcţiei Agricole Bihor.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !