Sprijin pentru fermele de semi-subzistenta

Sprijin pentru fermele de semi-subzistenta
În perioada 15 octombrie – 15 noiembrie se pot depune proiecte pe măsura 141.

Din data de 15 octombrie s-a dat startul celei de-a II-a sesiuni de depuneri în cadrul Masurii141. Sprijinul nerambursabil pentru o ferma de semisubzistenta este de 7.500 de euro, câte 1.500 de euro pe parcursul a cinci ani. În cel de-al treilea an de derulare a proiectului, o comisie de evaluare verifică dacă creşterea producţiei valorificată pe piaţă a crescut cu 20% şi dacă ferma a fost mărită cu alte 3 UDE. Doar dacă aceste două cerinţe au fost îndeplinite se mai acordă finanţare şi pentru anul patru şi cinci de derulare a proiectului.

Beneficiari

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul nerambursabil acordat prin Măsura 141 sunt persoanele fizice în vârstă de până la 62 de ani care desfăşoară activităţi economice, în principal activităţi agricole.

Bihorenii vor putea depune proiecte pentru această măsură în intervalul 15 octombrie – 15 noiembrie. Proiectele se depun la Compartimentul de Dezvoltare Rurală Judeţean care funcţionează în clădirea Direcţiei Agricole Bihor.

„În prima sesiune de depunere, care s-a desfăşurat în perioada 15 aprilie – 14 mai, în judeţ au fost depuse 268 de dosare, din care 264 au fost declarate conforme şi 259 eligibile. În urma evaluărilor, 221 vor primi şi finanţare”, a precizat Octavian Avrămuţ, inspector în cadrul Autorităţii Naţionale de Management pentru Programul de Dezvoltare Rurală, Compartimentul de Dezvoltare Rurală Judeţean (AM-PNDAR-DRJ).

Măsura 141 se încadrează în Axa I – Creşterea competitivităţii sectoarelor agricol şi forestier şi are ca obiectiv general creşterea competitivităţii exploataţiilor agricole în curs de restructurare pentru facilitarea rezolvării problemelor legate de tranziţie.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !