Sprijin pentru fermele mici

1Comentariu
Nicolae Hodişan
Nicolae Hodişan
În această lună va demara cea de a doua sesiune de depunere de proiecte în cadrul Măsurii -141.

Bihorenii au depus 50 de proiecte în cadrul Măsurii 141 – Sprijinirea fermelor de semisubzistemţă. „48 de proiecte din cele 50 au fost selectate pentru finanţare. Cele 48 de proiecte au intrat la plată  acordându-se deja câte 1.500 de euro pentru fiecare proiect, pentru acest an 2009. Sperăm ca de la jumătatea acestei luni să putem demara cea de a doua sesiune de depunere de proiecte pentru această măsură”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul coordonator al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Bihor.

Conform procedurilor, timp de cinci ani se acordă, anual, câte 1.500 de euro per proiect. Dacă după trei ani nu se realizează aceste obiective, nu se mai continuă acordarea sprijinului financiar pentru următorii doi ani, dar nici nu se cere returnarea banilor primiţi de beneficiar pentru primii trei ani în care s-a acordat sprijinul financiar respectiv.

Beneficiari

Măsura 141  – Sprijinirea fermelor agricole de semi – subzistenţă are ca obiectiv general creşterea competitivităţii exploataţiilor agricole în curs de restructurare pentru facilitarea rezolvării problemelor legate de tranziţie. Beneficiarii eligibili pentru sprijinul nerambursabil acordat prin Măsura 141 sunt persoanele fizice în vârstă de până la 62 de ani (neîmpliniţi la data depunerii Cererii de finanţare), care desfăşoară activităţi economice, în principal activităţi agricole şi a căror exploataţie agricolă. Pentru a putea primi sprijin în cadrul Măsurii 141, solicitantul va trebui să întocmească un Plan de afaceri pentru o perioadă de cinci ani. După o perioadă de trei ani de la acordarea sprijinului se verifică respectarea cerinţelor minime din Planul de afaceri depus iniţial la solicitarea sprijinului.

Proiectele se depun în cadrul mai multor sesiuni de depunere anuale. În situaţia în care valoarea totală a proiectelor eligibile depuse în cadrul unei sesiuni, se situează peste valoarea totală alocată acesteia, atunci proiectele prin care se solicită sprijin pentru fermele de semi – subzistenţă sunt supuse unui sistem de selecţie.

Simona Albinaru1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor