Sprijin pentru împăduriri

Sprijin pentru împăduriri
Fermierii şi deţinătorii de terenuri agricole vor primi sprijin pentru împădurirea terenurilor.

Anul acesta fermierii vor putea depune proiecte pentru prima împădurire a terenurilor agricole. APDRP a publicat spre consultare Ghidul Solicitantului pentru Măsura 221 „Prima împădurire a terenurilor agricole” din cadrul Progrmului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Cu toate că lansarea acestei linii de finanţare nu fusese anunţată iniţial, conform variantei revizuite a calendarului de lansări de proiecte, aceasta ar urma să fie deschisă, pentru prima dată, pe 1 octombrie 2010.

Beneficiari

Măsura se adresează atât fermierilor, cât şi altor deţinători de teren agricol, obiectivul general al acesteia fiind îmbunătăţirea condiţiilor de mediu în spaţiul rural prin folosirea şi gospodărirea durabilă a terenurilor agricole prin împădurire.

Prin această măsură, solicitanţii pot beneficia de trei tipuri de sprijin sub formă de primă, respectiv: o primă pentru lucrările de înfiinţare a plantaţiilor forestiere; o primă anuală pentru lucrările de întreţinere a plantaţiei pe o perioadă de cinci ani, începând cu anul de plantare; şi o primă compensatorie anuală pe hectar, pentru pierderea de venit ca urmare a împăduririi, fixă pentru o perioadă de 15 ani, începând cu anul de plantare.

Nivelul primelor pentru înfiinţarea plantaţiilor şi al celor pentru lucrările de întreţinere a lor diferă în funcţie de zona geografică, iar primele compensatorii pentru pierderea de venit agricol se diferenţiază în funcţie de tipul beneficiarilor.

Alocarea financiară pentru sesiunea lansată este de 50 milioane euro.

D.B0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !