Sprijin pentru persoanele vârstnice

Fundaţia Ruhama ajută persoanele care, din cauza vârstei şi a problemelor de sănătate, întâmpină dificultăţi.

Fundaţia Ruhama ajută persoanele în vârstă din Oradea şi Cluj-Napoca. Serviciile de Îngrijiri la Domiciliu ale Fundaţiei Ruhama îşi continuă activitatea şi în acest an.

,,În anul 2009, Fundaţia Ruhama, prin intermediul Serviciilor de Îngrijiri la Domiciliu, a asistat 80 de persoane vârstnice. Acestea au beneficiat de intervenţii de tipul: curăţenia locuinţei, efectuarea cumpărăturilor, sprijin în igiena corporală, prepararea hranei, plata unor servicii şi obligaţii sociale (impozite, electrivitate, televiziune, întreţinere), însoţirea persoanei la diferite instituţii în vederea obţinerii unor drepturi şi facilităţi, demersuri în vederea obţinerii certificatului de încadrare în grad de handicap, obţinerea de bilete de tartament sau odihnă, eliberarea de reţete medicale, procurarea medicamentelor’’, a spus Camelia Bancse asistent social în cadrul fundaţiei.

Criterii de selecţie

Persoanele vârstnice care au împlinit vârsta standard de pensionare şi care sunt dependente atunci când vine vorba de realizarea activităţilor de gospodărire zilnică pot apela la serviciile de îngrijire la domiciliu ale Fundaţiei Ruhama, apelând la numărul de telefon 0259. 479. 454 sau direct la sediul organizaţiei din Bulevardul Magheru, nr. 21, ap. 159.
Serviciile de Îngrijiri la Domiciliu ale Fundaţiei Ruhama au luat naştere în anul 2002 şi sunt destinate persoanelor care, din cauza vârstei şi a problemelor de sănătate, întâmpină dificultăţi.

,,Starea de sănătate precară şi lipsa familiei duc la îngreunarea efectuării activităţilor gospodăreşti de zi cu zi, rolul personalului organizaţiei noastre fiind acela de a sprijini familia în îngrijirea persoanei vârstnice dependentă sau semidependentă. O contribuţie semnificativă în desfăşurarea activităţilor la domiciliul persoanelor vârstnice este adusă de Ministerul Muncii, prin Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale, care subvenţionează serviciile pe care le oferim’’, a mai declarat Camelia Bancse.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !