Sprijin pentru şomerii peste 45 de ani

Sprijin pentru şomerii peste 45 de ani
ORADEA - Persoanele peste 45 de ani reprezintă 24% din numărul şomerilor înregistraţi în baza de date a AJOFM Bihor, potrivit informaţiilor furnizate de agenţia judeţeană.

„La 31 august 2008, în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor erau înregistrate un număr de 6.729 persoane în căutarea unui loc de muncă, din care 24% sunt persoane peste 45 de ani sau unici întreţinători ai familiilor monoparentale”, ne-a declarat Daciana Nica, directorul executiv adjunct al AJOFM Bihor.

Conform legii, angajatorii care încadrează persoane peste 45 de ani sunt stimulaţi de către stat. „În vederea integrării acestor persoane pe piaţa muncii, AJOFM Bihor stimulează angajatorii prin acordarea lunară a unei subvenţii egală cu un salariu de baza minim brut pe ţară garantat în plată, în vigoare, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel putin doi ani”, aprecizat Nica. De asemenea, angajatorii sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, la plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferente persoanelor încadrate din aceste categorii.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase