Sprijin pentru tinerii aflati în dificultate

Angajatorii care angajeazã tineri aflati în dificultate vor primi bani din bugetul asigurãrilor de somaj. Sumele acordate sunt de pânã la 75% din salariul mediu pe economie, comunicat de Institutul National de Statisticã (330 – 580 RON).

„În acest fel AJOFM Bihor, vine în sprijinul tinerilor someri, cu vârsta cuprinsã între 16 si 25 de ani, aflati în dificulate si confruntati cu riscul excluderii profesionale în scopul facilitãrii accesului lor la un loc de muncã”, a precizat Ilie Lintu, consilier la Programul Ocupare al AJOFM Bihor.

Beneficiari

Categoriile de tineri vizate în ordinea prioritãtii sunt: tinerii proveniti din centrele de plasament si centrele de primire a copilului, din cadrul serviciilor publice specializate si al organismelor private sau autorizate în domeniul protectiei copiilor; tinerii singuri cu copii în întretinere; tinerii familisti cu copii în întretinere; tinerii familisti fãrã copii în întretinere; tinerii familisti care au executat pedepse privative de libertate; alte categorii de tineri aflati în dificultate.

„AJOFM Bihor, încheie cu angajatorii care încadreazã pe duratã determinatã aceste categorii de tineri, conventii prin care se angajeazã sã ramburseze lunar salariul de bazã stabilit la data angajãrii tinerilor, dar nu mai mult de 75% din câstigul salarial mediu net pe economie, comunicat de Institutul Nationala de Statistica ( intre 330-580 lei )”, ne-a informat Ilie Lintu.

Durata contractului individual de muncã trebuie sã fie cuprinsã între minim un an si maxim doi ani. Sumele care se ramburseazã se deduc din contributia de 2,5% pe care angajatorul este obligat conform legii sã o vireze lunar în bugetul asigurãrilor pentru somaj. Sumele se calculeazã proportional cu timpul efectiv lucrat de cãtre tinerii angajati inclusiv pe perioada concediului de odihna.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !