Sprijin si pentru lucrarile din spital

Sprijin si pentru lucrarile din spital
Mai multe secţii din Spitalul Dr. Gavril Curteanu vor beneficia de sprijin din partea ministrului Sănătăţii.

Vizita oficialilor din ambulatoriu a continuat în spital, unde se desfăşoară pe mai multe etaje, lucrări de modernizare. Spitalul Curteanu a intrat în proces de schimbare în urmă cu circa patru ani, când dr. Carp conducea acest spital. Din cele nouă etaje ale spitalului, au mai rămas acum de reabilitat încă patru etaje, care, se pare, că vor beneficia curând de finantare din partea Primăriei şi a Ministerului Sănătăţii.

La finalul lucrărilor, spitalul va fi împărţit în două mari secţiuni: adulţi şi copii şi va adăposti şi un centru de cardiologie intervenţională. La etajul I funcţionează compartimentul de primiri urgenţe, la etajul doi este dializa şi va funcţiona aici şi nefrologia, la etajul trei e secţia de interne adulţi, la etajul patru e secţia de chirurgie pediatrie şi reanimarea, la etajul cinci (unde funcţionează acum secţia de onco-hematologie) va funcţiona secţia de cardiologie intervenţională, etajele VI, VII şi IX sunt încă de pediatrie, etajul VIII va fi hematologia.
Directorul ADR pe regiunea de nord-vest, Claudiu Coşier, a anunţat că Bihorul este primul din această regiune la accesarea fondurilor europene, că proiectul ambulatoriului este primul de acest gen din nord-vestul ţării.

În desfăşurare, la Curteanu mai sunt încă trei proiecte ce urmează a se derula sau sunt în desfăşurare: centrul oncologic, centrul de cardiologie intervenţională şi de neurologie.
Ministrul a promis sprijin şi în continuare pentru ca beneficiarii sistemului medical din această parte de ţară să nu mai aleagă să se trateze dincolo de graniţa ţării.

O.Ş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !