Sprijină rromii să înveţe

1Comentariu
Diosig – Reprezentanţii Şcolii din Diosig, ai fundaţiei Ruhama şi ai Prefecturii Bihor au decis să-şi unească forţele pentru a-i sprijinii pe copiii rromi să meargă la şcoală. Colaborarea dintre cele trei instituţii se va materializa astăzi prin semnarea unui protocol de colaborare la Diosig.

Gizella Borbath, directoarea şcolii din localitate, a declarat că se urmăreşte crearea unui Grup de Sprijin Local, motiv pentru care la întâlnirea de azi au fost invitaţi reprezentanţi ai Primăriei, Poliţiei, Bisericii şi medicilor.

„Scopul Grupului de Sprijin Local este acela de a sprijini şcoala şi comunitatea de rromi în activităţi care au ca scop creşterea participării şcolare, prevenirea abandonului şcolar şi creşterea performanţelor şcolare a copiilor rromi din Diosig”, a declarat Gizella Borbath.
Prima iniţiativă a Grupului vizează organizarea şi desfăşurarea Grădiniţei de Vară 2007, la care vor participa copiii care nu au frecventat grădiniţa şi se vor înscrie în clasa I în anul şcolar 2007-2008. Proiectul prin care se doreşte sprijinirea rromilor din Diosig este finanţat de Roma Education Fund.

Sebastian Kovacs


 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor