Sprijiniţi-o pe Ecaterina!

3Comentarii
Ecaterina are nevoie de ajutor
Ecaterina are nevoie de ajutor
O femeie din Oradea are nevoie de câteva milioane de lei vechi pentru a-şi plăti o proteză.

O femeie bolnavă din Oradea are nevoie de ajutor pentru o proteză la un picior. Proteza costă 90 de milioane de lei, o sumă prea mare pentru posibilităţile ei materiale. Femeia nu are de unde să adune banii necesari pentru a-şi plăti costurile de protezare.

Ecaterina Sz. are diabet de 25 de ani. Femeia s-a îmbolnăvit, dar abia după 1989 a depistat boala. De mai bine de un an ea are piciorul drept amputat. Elisabeta trăieşte singură şi cu greu se poate mişca prin casă.

Cum a început totul?

„Totul a început după Revoluţie. Urinam foarte des. Am mers la medic. Acesta m-a trimis la ginecologie. Ginecologul mi-a prescris o serie de tratamente. Niciunul nu-şi făcea efectul. De fapt a fost şi mai rău. Eram carne vie şi nu am mai putut suporta. Într-una din zile m-am întâlnit întâmplător pe stradă cu o cunoştinţă, soţia unui medic. I-am povestit ce mi se întâmplase. Aceasta m-a trimis la o prietenă de-a sa la Policlinică pentru analize. Acolo au descoperit că aveam o glicemie de 280 mg/dl. Am început un alt tratament. În scurt timp mi s-a făcut o rană la degetul mare de la picior. Am fost la medic şi am încercat să o tratez. Pentru că nu se vindecase, medicul mi-a amputat degetul. La o săptămână mi-a tăiat laba piciorului şi tot aşa până ce a ajuns să-mi amputeze întreg piciorul. Într-o lună am fost operată de trei ori”, a mărturisit cu lacrimi femeia.

„Nu mi-am închipuit niciodată ce înseamnă să nu ai picior. Omul nu-şi poate imagina ce înseamnă să fii într-un scaun cu rotile, în care cu greu poţi să te aşezi ca să poţi mergi la baie sau să te mişti prin casă”, a mai spus aceasta.

Asociaţia Caritas Catolica şi Mănăstirea Franciscană „Maica Domnului” din Rogerius au făcut deja câteva colecte în bani pentru a o ajuta să-şi cumpere proteza. Însă mai are nevoie de câteva milioane de lei vechi.

Ea speră că oamenii cu suflet o vor ajuta să-şi cumpere proteza pentru a putea avea o viaţă normală, aşa cum au toţi ceilalţi semeni de vârsta ei. Toţi cei care doresc să o ajute pe Ecaterina pot să depună bani în contul Asociaţiei Caritas Catolica din Oradea, care a preluat acest caz.

Banii pot fi vitraţi în contul RO98BTRL0050120573667201, deschis la Banca Transilvania Oradea, sau direct la sediul asociaţiei de pe strada Şirul Canonicilor, nr. 21, între orele 8:00 şi 15:00.

Crina Dobocan3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor