Spulberati de camion

Spulberati de camion
Doua persoane si-au pierdut viata marti seara dupa ce masina cu care circulau a fost izbita în plin de un camion.

Un autoturism Dacia care se deplasa pe raza localitãtii Sãcuieni a lovit marti seara o cãrutã. În urma impactului, masina a ricosat pe contrans si a fost izbitã de un camion care circula regulamentar pe contrasens. Florin Bolchis (47 ani), soferul masinii si pasagera Emese T. în vârstã de 26 de ani au decedat pe loc. Singurul supravietuitor, bãrbatul care stãtea pe scaunul din dreapta, a scãpat fãrã nici o zgârieturã si a fost transportat de SMURD la Spitalul Judetean.

Neatentie

Florin Bolchis din Sãcuieni era angajat la o firmã din Oradea. Marti seara se întorcea de la muncã la volanul unei Dacia 1300, împreunã cu doi colegi de muncã. „Din cauza neatentiei, n-a observat o cãrutã condusã în aceeasi directie de Andrei V. (27 ani), din Sãcuieni. Cãruta era semnalizatã, avea panou reflectorizant si numere de înmatriculare reflectorizante”, a povestit Eronim Ciordas, agentul din cadrul Serviciului de Politie Rutierã (SPR) Bihor prezent la fata locului.

Accidentul s-a petrecut cu doi kilometri înainte de intrarea în localitatea Sãcuieni, în jurul orei 18.20. Soferul Daciei a lovit cãruta cu partea lateral dreaptã. Pe sosea nu s-au gãsit urme de frânã. „În urma impacutului, spatele masinii s-a rotit spre stânga iar autovehiculul a ajuns pe contrasens cu botul îndreptat spre axul drumului. Dupã care masina a fost lovitã de un camion care circula regulamentar din sens opus”.

Morti pe loc

Totul s-a întâmplat atât de repede încât camionagiul, Ionel Talpã din Buzãu, sofer profesionist, a declarat cã n-a mai avut timp sã frâneze. Dacia a fost stâlcitã fiind imposibil de recunoscut ce marcã de masinã era. Soferul Daciei si pasagera din spatele sãu, Emese T. (26 ani) au decedat pe loc. Singurul supravietuitor, ocupantul scaunului din dreapta, a scãpat cu leziuni minore.

Eronim Ciordas a declarat cã cercetãrile se vor face pe douã fire: pe lina soferului si a conducãtorului cãrutei. „Cu toate cã atelajul era echipat corespunzãtor, potrivit legii cãrutele n-au voie sã circule pe drumurile nationale. Însã rezultatul final îl va stabili instanta de judecatã”, a conchis Ciordas

Sebastian Kovacs.