Sãrbãtori fãrã marfã la negru

ORADEA – Filtrele Gãrzii Financiare vor viza depistarea ilegalitãţilor cu brazi, alimente, ţigãri şi alcool. La mai puţin de douã sãptãmâni pânã la Crãciun, Garda Financiarã (GF) Bihor este pregãtitã pentru a contracara fluxul de produse comercializate ilegal, care caracterizeazã fiecare sfârşit de an.

Deşi brazii lipsesc încã din pieţe, GF Bihor a încheiat un protocol cu Direcţia Silvicã şi cu Inspectoratul de Poliţie, în baza cãruia vor derula în comun acţiuni în judeţ, atât în timpul transportului, cât şi la sediul societãţilor comerciale. „Obiectivul este depistarea tãierii ilegale a brazilor, dar şi comercializarea acestora pe piaţa localã”, spune Cãlin Gal, comisar – şef al GF Bihor.

„Anul trecut a fost primul în care s-a constatat o intrare a brazilor de pe piaţa vecinã, din Ungaria, sau din Nordul Europei”, specificã şeful GF Bihor. Acesta considerã cã la baza acestei noi orientãri stau controalele autoritãţilor, comercianţilor fiindu-le tot mai greu sã se aprovizioneze cu marfã procuratã ilegal, din cauza filtrului organelor de control.

Alimentaţie publicã

Activitatea GF Bihor se va intensifica în perioada imediat urmãtoare şi în ceea ce priveşte comercializarea produsele alimentare, ţigãrilor şi bãuturilor alcoolice. „Vom creşte numãrul controalelor la şosea, la diferite ore din zi, pe rutele principale din tot judeţul, cu sprijinul Poliţiei Rutiere”, anunţã Cãlin Gal.

„Este o perioadã în care unitãţile de alimentaţie publicã se aprovizioneazã mai mult decât de obicei”, opineazã comisarul – şef al GF Bihor. Activitatea agenţilor economici este cu atât mai intensã în acest an, cu cât aceasta este ultima lunã în care românii mai beneficiazã de recuperarea TVA-ului la vama cu Ungaria.

Claudia Curta

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase