Sri Lanka – o destinație exotică

Reactualizat la:
Sri Lanka – o destinație exotică
Sri Lanka este o destinație care combină foarte bine plajele aurii și unduirea valurilor oceanului cu cultura asiatică cu influențe europene.

Vei fi fascinat de prezența gingașă a elefanților măreți, de leoparzii puternici, de balenele uriașe, și de cocotierii care și-au găsit un mediu prielnic pe coastă, la malul oceanului.

Cel mai autentic suvenir este ceaiul de Ceylon. Sri Lankezii au dezvoltat atât de multe plantații, încât exportă ceai în toate țările lumii și dețin cea mai mare bursă de ceai din lume.

Fiind o destinație exotică, sezonul optim de a călători în Sri Lanka este decembrie – martie, pentru partea de sud a țării, și mai – septembrie pentru zona de nord.

La orfelinatul de elefanți din rezervația naturală Pinnawala, care deține în momentul de față cea mai mare turmă în captivitate din lume, veți avea ocazia să vă plimbați printre elefanți, să îi admirați în mediul lor natural și chiar să îi hrăniți dacă aveți curaj.

Sri Lanka este o țară căreia îi plac sărbătorile, festivitățile și distracția. Evenimentele locale au elemente hinduse, musulmane și creștine și nu te vei plictisi nici o clipă luând parte la parade, acrobații și ceremonii ce includ care alegorice și fachiri.

Sri Lanka este renumită pentru terapia alternativă Ayurveda, care este cel mai vechi sistem de medicină din lume și reprezintă cunoștințele medicale indiene care provin din textele sacre ale Vedelor.

Puține sunt zonele din lumea asta în care ai să vezi mai multe temple budiste decât în Sri Lanka. Spre deosebire de templele budiste din alte țări, aici, aurul, smaraldul și lemnul de mahon lasă locul cimentului alb, simplu, fără decorații. Arhitectura în sine e banală, iar cei care le vizitează sunt de obicei în căutarea unui loc liniștit pentru meditație.

Mâncarea tradițională din Sri Lanka este iute. Foarte iute! Foarte, foarte iute! Aceia care iubesc mâncarea și condimentele asiatice vor fi pe deplin satisfăcuți de preparatele tradiționale din Sri Lanka, iar cei care fug de tot ce este iute sau prea condimentat au la dispoziție pește proaspăt și fructe de mare delicioase.

Fie că vă pasionează monumentele străvechi sau frumuseţea naturii, fie că doriţi să petreceţi o vacanţă activă, să gustaţi specialităţile locale sau doar să leneviţi pe plajele romantice, Sri Lanka este o destinaţie ideală pentru dumneavoastră.

Descoperă alături de Transilvania Travel Services cele mai atractive destinații pentru vara 2017. Urmărește-ne online în fiecare miercuri!

Transilvania Travel Services SRL
410032,Republicii nr.31,Oradea,Bihor
tel:00.40.259.447.071; 00.40.259.476.975
email:helen@transilvaniatravel.ro – personal
office@transilvaniatravel.ro – ticketing si transport
ibusz@transilvaniatravel.ro – oferte turistice
www.transilvaniatravel.ro

Advertorial!