SSM conform normelor Uniunii

SSM conform normelor Uniunii
ORADEA – Odată cu aderarea la Uniunea Europeană, românii sunt obligaţi să implementeze legislaţia europeană în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă (SSM).

În acest sens, Inspecţia Muncii a realizat proiectul „Implementarea legislaţiei armonizate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în intreprinderrile mici şi mijlocii”. Proiectul a fost conceput în parteneriat cu Agenţia Europeană pentru Integrare şi Dezvoltare Economică din Austria.

Unul dintre seminariile pentru implementarea proiectului a fost susţinut ieri, 8 martie, în Sala Paladium a Hotelului Continenal din Oradea. Au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai instituţiilor publice şi ai IMM-urilor.

„Proiectul de înfrăţire instituţională a fost iniţiat din dorinţa de a susţine sectorul IMM în vederea implementării legislaţiei din domeniul SSM şi ca răspuns la recomandările făcute de Uniunea Europeană prin Raportul de ţară din 2004”, a declarat Liviu Lupea, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor.

 

Proiect

 

Proiectul a început la 1 martie 2006 şi se derulează pe o perioadă de 18 luni, beneficiind de sprijinul Ministerului Muncii Solidarităţii Sociale şi Familiei, ITM-urilor, Agenţiei Naţionale a Intreprinderilor Mici şi Mijlocii şi a altor instituţii de profil.

Un prim obiectiv al proiectului este conştientizarea angajatorilor şi angajaţilor din IMM pentru implementarea legislaţiei armonizate din domeniul SSM, ce transpune directivele UE în practică.

În cadrul proiectului vor fi create şase centre pilot în IMM-uri ca exemple de bune practici în domeniul SSM.

Johannes Pestal, şeful de proiect din partea Austriei şi-a început prezentarea într-un mod original, oferind câte o floare femeilor din sală. „Experţii străini nu vin aici să arate românilor ce să facă, ci vin să muncească împreună cu ei pe grupe de lucru”, a precizat Johannes Pestal.

Acesta a enumerat apoi activităţile din cadrul proiectului: elaborarea, tipărirea şi distribuirea de materiale informative; realizarea a două spoturi publicitare şi a unui web site special SSM în cadrul Inspecţiei Muncii şi organizarea a şase centre pilot în şase intreprinderi mici.

În cadrul seminarului au mai prezentat materiale reprezentanţii Inspecţiei Muncii.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !