Stadiul lucrărilor la pasajul peste DN 76

Stadiul lucrărilor la pasajul peste DN 76
Pasajul peste DN 76 are ca termen de finalizare luna decembrie 2015.

În cursul zilelor de 18 și 19 septembrie, în zona pasajului denivelat între drumul de centură al municipiului Oradea și DN 76 Deva-Oradea a avut loc cea de a II-a etapă de turnare a plăcii de suprabetonare, care cuprinde deschiderile 3, 4, 5 și 6 ale pasajului.

Conform explicațiilor date de către inginerul Achim Alexandru, reprezentant al constructorului Bilfinger Baugesellschaft m.b.H – sucursala Voluntari, această etapă de lucru are loc după ce în prealabil în prima jumătate a lunii august într-o prima etapă fost turnată placa de suprabetonare pe deschiderile 1 și 2.

Următoarele lucrări

Până în prezent, la începutul lunii septembrie au fost montate ultimele grinzi, momentan lucrându-se la zidurile de sprijin, rampele pasajului, dispozitivele de colectare și evacuare a apelor, trotuare, iluminat public etc.

La jumătatea lunii octombrie, în cadrul ultimei etape, se vor betona ultimele 3 deschideri (respectiv 7, 8 și 9), după care la pasajul suprateran nu mai rămâne decât aplicarea hidroizolației și a mixturii asfaltice.

Lucrările sunt în grafic și vor fi finalizate conform angajamentului contractual în luna decembrie 2015, a menționat inginerul Achim.

Proiectul “Amenajare intersecție prin pasaj denivelat între drumul de centură al municipiului Oradea și DN 76 Deva-Oradea” este finanţat din fonduri europene, valoarea totală a proiectului fiind de 24.647.674,19 lei, din care contribuţia Uniunii Europene este de 16.011.095,64 lei, cea a Guvernului României este de 3.514.630, 74 lei, iar a Municipiului Oradea de 5.121.947, 81 lei. Pasajul suprateran va avea o lungime de 226,20 metri și o lățime totală de 19,38 metri, cu două benzi pe fiecare sens de mers.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !