Stagii de practică în străinătate prin „Exchange”

Stagii de practică în străinătate prin „Exchange”
Recrutările organizate de AIESEC pentru programul „Exchange” se vor încheia în 19 martie.

Studenţii interesaţi să efectueze stagii de practică în străinătate au ocazia să participe la recrutarea organizată de AIESEC pentru programul „Exchange”. Recrutările au loc în perioada 8-19 martie. „Exchange” este un program destinat studenţilor, masteranzilor şi proaspăt absolvenţilor.

Domenii

„Prin acest program studenţii pot să participe la stagii de practică în străinătate, pe o perioadă cuprinsă între şase săptămâni şi trei ani. Ceea ce oferă unicitate programului sunt cele patru domenii de activitate: dezvoltare, educaţional, management şi tehnic. Cei care optează pentru primul domeniu pot să efectueze stagii de practică în cadrul proiectelor derulate de AIESEC sau de ONG-urile cu care organizaţia colaborează. Domeniul educaţional are în vedere predarea unei limbi străine în şcoli şi licee sau companii unde se organizează cursuri de limbă străină pentru angajaţi.

Studenţii care optează pentru «management» au ocazia să lucreze în companii în domenii precum: marketing, contabilitate, finaciar, managementul proiectelor, resurse umane, iar cei care aleg sectorul «tehnic» au şansa să lucreze în domenii precum: IT, webdesign, software, hardware, inginerie. Programul «Exchange» este flexibil. Studenţii pot să plece oriunde şi oricând în cele 109 ţări. De asemenea, ei pot să îşi aleagă singuri domeniul de activitate şi perioada stagiului”, a declarat Diana Danciu, responsabil cu presa în cadrul acestui program.

Simţul aventurii

Potrivit acesteia stagiile oferă tinerilor şansa să-şi înceapă cariera într-un mediu diferit, să-şi exerseze abilităţile de comunicare şi de acomodare şi să intre în contact direct cu o cultură pe care o ştiau doar de la televizor, din cărţi sau din reviste.

„Ca să poată pleca în străinătate prin acest program, studenţii nu au nevoie de o medie anume sau de recomandare de la vreun profesor, ei au nevoie doar de autodeterminare, curiozitate, sete de cunoaştere şi simţul aventurii”, a mai spus Diana Danciu.

Mai multe detalii despre program pot accesate pe site-ul www.aiesecoradea.ro. Informaţii suplimentare pot fi obţinute şi la standurile amenajate din campusul universităţii.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !