Stagii de pregatire pentru intreprinzatori, in Japonia si Coreea

De M. Hoster
Stagii de pregatire pentru intreprinzatori, in Japonia si Coreea
Oamenii de afaceri timişoreni pot să se specializeze efectuând un stagiu de pregătire în Asia. Sunt vizaţii conducătorii întreprinderilor mici şi mijlocii, iar pregătirea va avea loc Japonia şi Coreea de Sud. Stagiul va avea o durată de 45 de săptămâni.

Comisia Europeană oferă burse şi finanţează stagii de instruire în cadrul Proiectului Executive Training Programme (ETP). Specializarea are loc în Japonia şi Coreea de Sud, iar durata este de 45 de săptămâni. Programul se adresează conducătorilor companiilor româneşti mici şi mijlocii care doresc să se instruiască şi să dezvolte afaceri pe aceste pieţe.

ETP a fost iniţiat în anul 1979 cu scopul de a întări prezenţa companiilor europene în pieţele din Japonia şi Coreea de Sud, printr-un program de instruire destinat managerilor. Mai mult, acest proiect îşi propune să creeze un grup de manageri europeni înzestraţi cu abilităţile şi cunoştinţele de afaceri, lingvistice şi culturale necesare pentru a opera pe pieţele din Japonia şi Coreea de Sud. Managerii instruiţi prin intermediul programului ETP vor oferi un suport real organizaţiilor din care provin pentru a intra sau pentru a-şi consolida poziţia pe aceste pieţe.

Programul se adresează tuturor sectoarelor economice, cu atenţie sporită pe anumite industrii identificate ca având un potenţial ridicat pentru a genera exporturi: tehnologii energetice şi de mediu, tehnologii medicale şi de sănătate, industria materialelor de construcţii, design vestimentar, design interior, tehnologia informaţiei şi comunicaţii, dar şi industria lemnului şi industria alimentară care au înregistrat în trecut exporturi semnificative către cele două pieţe.

Participarea la program prezintă avantaje multiple pentru manageri dar în special pentru companii: dezvoltarea unui plan / strategii de afaceri pentru a intra sau a extinde prezenţa companiei pe pieţele din Japonia sau Coreea de Sud; creşterea gradului de cunoaştere al comportamentului consumatorilor şi al societăţii din aceste ţări; câştigarea unei experienţe directe în ceea ce priveşte mediul de afaceri, cultura şi limba din aceste ţări; o înţelegere profundă a sectorului economic în care activează compania şi a produselor pe care le oferă; creşterea exporturilor sau a investiţiilor companiei către aceste pieţe; creşterea reţelei de afaceri a companiei.

Pentru manageri, programul constituie o experienţă unică de dezvoltare personală şi dobândirea unei experienţe profesionale internaţionale. Programul este împărţit în 3 cicluri anuale, până în anul 2015. Pentru a participa in acest program, atât companiile cât şi managerii trebuie să îndeplinească anumite criterii de eligibilitate.

Termenul limită  pentru depunerea aplicaţiilor on line este 31 mai 2012. 

Pentru mai multe informaţii şi detalii privind înscrierea la acest program, persoanele interesate se pot adresa la CCIAT, tel. 0374160945, dna Cătălina Culda – consilier Direcţia Relaţii Economice Interne şi Internaţionale sau pot accesa adresa web a programului: www.euetp.eu.

 

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !