Stagii de pregatire practica pentru studenti

Campania se desfăşoară în perioada 21 – 25 noiembrie, între orele 16:00 şi 19:00, în sala F006 a UO.

Studenţi de la patru specializări din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice din Oradea (licenţă şi masterat) s-au întâlnit, marti, cu reprezentanţii firmelor în cadrul cărora îşi pot desfăşura activitatea de practică. Activitatea a fost organizată în cadrul campaniei PRACTeam.

„Campania PRACTeam are ca obiectiv informarea studenţilor şi a reprezentanţilor mediului de afaceri cu privire la posibilitatea de a participa şi de a se înscrie în grupurile ţintă ale proiectului strategic «Practica studenţilor economişti. Parteneriat inter-regional pe piaţa muncii între universităţi şi mediul de afaceri» (acronim: PRACTeam). Astfel, la nivelul fiecărui partener, Campania PRACTeam îşi propune promovarea facilităţilor legate de realizarea stagiilor de practică şi internship în anul universitar 2011 – 2012, în cadrul proiectului PRACTeam, prin organizarea unor întâlniri directe între studenţi, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi responsabili de practică din cadrul universităţilor”, a spus conf. univ. Olimpia Ban, manager teritorial în cadrul proiectului PRACTeam.

Beneficii

Campania se desfăşoară la sediul universităţilor implicate în proiect. La Universitatea Oradea, campania PRACTeam se desfăşoară în perioada 21-25 noiembrie, între orele 16:00 şi 19:00, în sala F006. La eveniment pot să participe studenţii şi firmele interesate să se înscrie în cadrul selecţiei pentru grupurile ţintă.

În vederea înscrierii în cadrul grupurilor ţintă criteriile de selecţie sunt următoarele:

grupul ţintă I – tutori din întreprinderi/organizaţii gazdă, grupul ţintă II – studenţi ciclul I licenţă şi

grupul ţintă III – studenţi ciclul II mastera.

„Pentru ca studenţii să fie selectaţi în proiect trebuie să nu fie angajaţi cu contract de muncă, contract civil sau alte forme şi să nu beneficieze de finanţare prin alte proiecte pentru efectuarea stagiului de pregătire practică”, a mai precizat conf. univ. Olimpia Ban.

Potrivit acesteia, studenţii selectaţi în proiectul PRACTeam vor avea câteva beneficii, printre care: pregătirea practică specializată pe domeniul de studiu, servicii specializate de orientare şi consiliere în carieră, testare aptitudinală pentru orientare în carieră, desfăşurarea activităţii de practică sub îndrumarea unor tutori specializaţi din cadrul instituţiilor sau organizaţiilor de afaceri etc.

C.D.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !