Stagiu de pregătire în saloanele din Spania

Stagiu de pregătire în saloanele din Spania
Elevii Liceului Tehnologic „Ioan Bococi”, faţă în faţă cu oportunităţile României Europene.


Având în vedere exigenţele pieţei muncii europene şi nevoile de formare profesională ale elevilor săi, Liceul Tehnologic „Ioan Bococi” a optat în anul şcolar 2014-2015 pentru implementarea proiectului „Pregătire practică pentru inserţia pe piaţa muncii a tinerilor absolvenţi”, proiect de mobilitate Erasmus pentru formare profesională, finanţat în totalitate de UE.

Ocupând locul 5 pe listele A.N.P.C.D.E.F.P., proiectul adresat unui grup ţintă de 10 elevi din învăţământul profesional clasa a XI-a, specializarea Frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist vine în sprijinul elevilor de la Liceul Tehnologic „Ioan Bococi” care doresc sa dobândească şi să dezvolte noi competenţe profesionale, lingvistice şi culturale, necesare integrării mai rapide pe piaţa muncii din Europa.

Astfel, în perioada 25.02-17 03.2015, cei 10 elevi desfăşoară un stagiu de pregătire practică în condiţii reale de lucru în şase saloane de înfrumuseţare din Malaga, Spania. Pe parcursul stagiului de formare profesională, participanţii sunt coordonaţi şi asistaţi de un tutore/specialist din partea organizaţiei de primire din Spania şi de profesorul de specialitate de la Liceul Tehnologic „Ioan Bococi”, Şandor Mariana.

5salon2

La finalul stagiului de pregatire profesională, cei 10 participanţi vor fi evaluaţi iar pe baza evaluării li se va emite un certificat Europass Mobility în vederea recunoaşterii competenţelor profesionale dobândite în străinătate.

„Rezultatele așteptate la nivelul organizației de trimitere constau în creșterea calităţii actului educativ prin realizarea instruirii practice a elevilor în saloane de înfrumuseţare dotate cu echipamente moderne la standarde europene şi stabilirea unor legături reciproc avantajoase în vederea derulării unor proiecte viitoare.

Rezultatele așteptate la nivelul participanților la proiect constau în creșterea capacitații de adaptare la sistemul european de formare profesională, dobândirea de noi competenţe în domeniul de formare șanse mai mari de inserție pe piața muncii, îmbunătăţirea competenţelor de utilizare a limbii engleze şi spaniole”, spune Mariana Şandor, coordonatorul proiectului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !