Stagiune bogata la Teatrul de Stat Oradea

Reactualizat la:
Circa 16.000 de spectatori (dintre care 1.350 de abonaţi) au vizionat piesele Trupei „Iosif Vulcan”.

O nouă stagiune teatrală orădeană a ajuns la final. După o pauză de cinci ani, Teatrul de Stat Oradea, cu sprijinul Primăriei şi a Consiliului Judeţean Bihor a organizat o nouă ediţie a Festivalului de Teatru Scurt. Agenda celei de-a XVI-a ediţii a Festivalului a inclus un număr de 30 de spectacole de teatru, prezentate de 20 de trupe invitate de la teatre din ţară, precum şi spectacole de stradă, ateliere de creaţie handmade, lansări de carte, prezentări de modă şi concerte.

Stagiunea 2010-2011 a cuprins un număr de nouă premiere, dintre care şase la Casa de Cultură a Sindicatelor („Fetiţa cu chibrituri”, după Hans-Christian Andersen, regia artistică Eugen Ţugulea; „Vrăjitorul din Oz”, un spectacol de Dan Mirea; „Dublă rezervare (Amor cu repetiţie)” de Ray Cooney şi John Chapman, regia artistică Cristian Ioan; „Vine Moş Crăciun”, un spectacol coordonat de Sebastian Lupu, „Îndrăgostiţii din Ancona” de Vajda Katalin, regia artistică Andrei Mihalache; „Romeo şi Julieta” de William Shakespeare, regia artistică Bogdan Huşanu); două la Sala Studio („Soare pentru doi” de Pierre Sauvil, regia artistică Daniel Vulcu şi „Girodina” de Jean-Claude Carrière, regia artistică Petre Panait), precum şi un spectacol desfăşurat cu publicul pe scenă („La Grande Magia” de Eduardo de Filippo, regia artistică Alexandru Colpacci).

Vizibilitate

Şi în această stagiune au fost prezentate spectacole pentru abonaţii din judeţ: Marghita, Salonta, dar şi la Zalău, Arad, Reşiţa, Lugoj, Satu-Mare, Baia-Mare, Cugir.

„Deplasările se încadrează în demersul de sporire a vizibilităţii artiştilor orădeni pe scenele din ţară, precum şi de stabilire sau restabilire a unor relaţii eficiente în lumea din spatele scenei”, arată secretariatul literar al Teatrului.

La finalul stagiunii, Trupa „Iosif Vulcan” a participat la două importante festivaluri de teatru din România: Festivalul Internaţional Multicultural „Fără Bariere” de la Satu-Mare, din 19-29 mai şi Festivalul Internaţional ATELIER de la Baia-Mare, din 12-18 iunie.

„Ca urmare a calităţii spectacolelor, a diversificării pe grupe de vârstă, dar şi a eforturilor variate de atragere a publicului, numărul de spectatori a crescut faţă de stagiunile precedente. Astfel, circa 16 000 de spectatori (dintre care 1.350 de abonaţi) au vizionat piesele Trupei «Iosif Vulcan».

Noua stagiune va începe în septembrie 2011 şi va coincide cu redeschiderea Teatrului după 4 ani de renovări, dar şi cu cea de-a 17-a ediţie a Festivalului de Teatru Scurt”, se mai arată în comunicatul secretariatului literar al Teatrului. 

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !