Stagiune clasic-modernă

Stagiune clasic-modernă
ORADEA - Conducerea Filarmonicii de Stat din Oradea a prezentat principalele trăsăturic e vor caracteriza stagiunea 2008-2009. „Deschiderea stagiunii 2008-2009 va avea loc în 18 septembrie însă în mod excepţional înainte de premieră va avea loc concertul orchestrei Filarmonicii din Kosice, Slovacia”, anunţă Sarkady Zsolt, directorul Filarmonicii orădene.

La evenimentul extraordinar şi-au anunţat participarea şi Ambasada Slovacă în România şi consulul slovac de la Salonta. Conducerea instituţiei anunţă că stagiunea 2008-2009 va puncta aniversarea celor 200 de ani de la moartea compoziorului Joseph Haydn.

Deschidere către clasic

„Dorim ca în stagiunea aceasta să fie prezente mai multe lucrări clasice şi mai puţine concerte şi parituri moderne şi romantice. Programul stagiunii a fost conceput, de acastă dată, să fie mai mult pe placul publicului şi va cuprinde lucrări de mare popularitate care am constatat că sunt mult mai îndrăgite de publicul orădean. Dorim să îmbinăm cât mai bine clasicul şi modernul”, anunţă Sarkady.

De asemenea vor fi continuate seriile de concerte educative, doar că de această dată fiecare spectacol va avea o tematică, iar acum spectacolele vor fi împărţite în patru cicluri şi se vor axa pe prezentarea genurilor muzicale: suita, simfonia, concertul instrumental şi opera.

Reduceri la abonamente

Pentru iubitorii muzicii clasice este important de reţinut că spectacolul de săptmâna viitoare este realizat sub patronajul Ministerului Culturii din Slovacia, iar orădenii pot să îşi achiziţioneze abonamentele pentru stagiunea 2008-2009, precum şi biletele pentru concertul Orchestrei Filarmonicii de Stat Kosice începând de mâine.

Preţul unui bilet la concertele stagiunii 2008-2009 este cuprins între 10 lei la categoria I şi până la 25 de lei la balconul central, iar abonamentele la 40 de concerte simfonice şi de cameră diferă de la 200 de lei pentru locurile la categoria a II-a şi până la 350 pentru locuri de calitatea a IV-a. la Concertele educative preţul abonamentului pentru 10 spectacole este de 25 de lei, iar un abonament pentru 10 concerte simfonice este de 80 de lei.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !