Stagiunea Teatrului de Stat, deschisa în septembrie

2Comentarii
Stagiunea Teatrului de Stat, deschisa în septembrie
Trupa „Iosif Vulcan” a teatrului orădean va avea în acest an şapte premiere.

Pentru stagiunea 2010-2011, conducerea trupei „Iosif Vulcan” a Teatrului de Stat din Oradea a pregătit pentru publicul orădean şapte premiere. Seria acestora din stagiunea care stă să înceapă va fi deschisă de spectacolul „Fetiţa cu chibrituri”, în regia actorului orădean Eugen Ţugulea. Premiera spectacolului va avea loc pe 19 septembrie, de la ora 11:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea.

Vor urma apoi drama „Zodia turnătorului”, în regia actorului Petre Panait, comedia romantică „Soare pentru doi”, în regia artistică a lui Daniel Vulcu, directorul artistic al trupei „Iosif Vulcan”, precum şi spectacolele: „Apartament cu ora”, în regia lui Cristian Ioan, „La grande magia”, de Eduarde Filippo, montare semnată de regizorul Alexandru Colpacci, „Romeo şi Julieta”, regizat de Bogdan Huşanu şi „Îndrăgostiţii din Ancona”, un scenariu în care vor fi folosite şlagăre italiene din anii ’70-’80, în direcţia de scenă a lui Andrei Mihalache.

Spectacole la ştrand

Deoarece o parte a spectacolelor stagiunii recent încheiate s-au bucurat de un mare succes la public, ele vor fi reluate. Printre piesele care vor fi reluate se numără „Uciderea lui Gonzago”, „Copilul acesta”, „Terorism”, „Desculţ în parc”, „Şi miniştrii calcă strâmb”, „Ursul”, „Cerere în căsătorie”.
De asemenea, în prima parte a stagiunii 2010-2011, actorul Sebastian Lupu va pune în scenă piesa „Rujul meu nu lasă urme”.

„Cele şapte premiere vor fi jucate atât în sala Studio, cât şi la Casa de Cultură a Sindicatelor. De asemenea, o dată pe săptămână, vom prezenta un spectacol în sala hotelului Padiş din Felix, iar o dată la două săptămâni, vom juca în sala de spectacole a hotelului Muncel din Felix. Stagiunea permanentă din Băile Felix va fi deschisă în 8 septembrie, la ora 18:00, la hotelul Padiş, cu piesa „Desculţ în parc”. În 2011, vom organiza o stagiune de vară în Băile Felix. Am obţinut într-un ştrand un spaţiu unde vom putea amplasa o scenă, pe care vom susţine reprezentaţii în aer liber. Unele piese pe care le vom prezenta aici se vor adresa turiştilor care vin în staţiune. Astfel, pe lângă spectacolele pe care le avem în repertoriu, vom prezenta comedii şi spectacole muzicale”, a declarat Daniel Vulcu. Potrivit acestuia, în luna martie 2011, renumiţii regizori Alexandru Dabija şi Radu Ifrim vor monta un spectacol care va redeschide, în septembrie, porţile Teatrului de Stat.

C.D.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor