Stâlp de iluminat cu energie solară

13Comentarii
Stâlp de iluminat cu energie solară
Compania Luxten şi Primăria Oradea implementează un proiect pilot pentru iluminat public pe sursă solară.

Primul stâlp de iluminat public, având ca sursă energia solară, a fost montat lângă Podul Ferdinand.
„Acest proiect pilot, finanţat în totalitate de SC Luxten Lighting Company S.A. reprezintă una din acţiunile acestei companii şi ale Primăriei Oradea de utilizare a resurselor regenerabile, de reducere a consumului de energie şi a emisiilor de dioxid de carbon”, transmite Biroul de Presă al municipalităţii.

Luxten deţine contractul de concesionare a sistemului de iluminat public şi de modernizare a acestuia în municipiul Oradea.

Urmează alţi stâlpi

Sistemul montat, aflat în fază de prototip, este format dintr-un stâlp metalic de şase metri, un corp de iluminat de 60W ce înglobează tehnologie LED de mare putere, alimentat cu ajutorul panourilor solare fotovoltaice. Energia solară este înmagazinată pe timpul zilei în acumulatori şi este utilizată de corpul de iluminat pe timpul nopţii. Sistemul are o autonomie de 32 de ore în absenţa totală a energiei solare, asigurând fluxul luminos maxim şi în condiţii medii anuale de producere a energiei. Prin controlul energiei electrice şi a fluxului luminos autonomia obţinută poate fi de 48 ore. Controlul luminii pe baza intensităţii ambientale este realizat printr-un senzor extern cu ieşire reglabilă.

„Sistemul asigură un iluminat corespunzător conform standardelor luminotehnice indiferent de anotimp sau condiţiile meteo, este complet automatizat. Instalarea sa este simplă, cu costuri reduse, nefiind necesare lucrări de spargere de trotuare, nici de canalizaţie pentru racordarea clasică la reţeaua de energie electrică”, mai informează municipalitatea.

Cristian Horgoş13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor