Stapanul apelor: Mircea Nistreanu

3Comentarii
Stapanul apelor: Mircea Nistreanu
Evoluţia omului de afaceri a fost marcată de ape. Aşa s-a născut cartea „Un destin hotărât de inundaţii”.

Mircea Nistreanu este, contrar aparenţelor, un om aprig, iute la minte, rapid în acţiune, vede întotdeauna o finalitate pentru fiecare acţiune începută şi nu orice finalitate, ci una de succes, una cu implicare efectivă şi ceea ce-l caracterizează este participarea până la final. Şi finalul trebuie să fie bun, să fie eficient, desigur cu un câştig”. Aşa îl caracterizează Ionel Vila, secretarul Primăriei Oradea pe omul de afaceri Mircea Nistreanu în prefaţa cărţii  „Un destin hotărât de inundaţii”.

Cartea a fost lansată luni la Grand Palace în prezenţa a aproximativ 100 de colaboratori ai omului de afaceri Mircea Nistreanu, care este, de altfel, personaj central şi coautor al volumului. Florin Mărăcineanu şi Elena Constantin sunt cei care şi-au pus semnătura pe coperta cărţii. Mircea Nistreanu nu este la prima apariţie editorială. Omul de afaceri este autor sau coautor a patru cărţi de specialitate care tratează  atât probleme de construcţii hidrotehnice, cât şi dezvoltarea durabilă a spaţiului rural românesc.

Cei care sunt curioşi să-l descopere pe Mircea Nistreanu dincolo de cartea de vizită, prezentată pe coperta cărţii, adică lucrările realizate sub comanda sa la priza pentru apă a combinatului chimic Târnăveni, acumularea permanentă Suplacu de Barcău, acumularea nepermanentă Vânători, acumularea Valea Cerului, amenajarea Crişului Repede, descoperă copilăria şi evoluţia  unui om care a făcut performanţă în matematică, dar şi în fotbal, care ulterior a devenit ctitor de lăcaşe de cult, a unui om îndrăgostit de apă, deci de viaţă, fiindcă apa înseamnă viaţă, dar poate mai presus de toate, povestea unui om îndrăgostit de oameni.

„Când este vorba despre oameni, despre semenii lui, despre cei aflaţi la nevoie, el sare întotdeauna. Nu cred că poate refuza pe cineva… dealtfel, el spune că este un privilegiat al sorţii, că Dumnezeu are grijă de el, îl ocroteşte şi atunci «trebuie să facă ceva», ceva mai mult pentru oameni:«Aşa îmi dictează mie conştiinţa, aşa vrea Dumnezeu»”, spune Ionel Vila despre prietenul său Mircea Nistreanu.

Veronica Bursaşiu3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor