Stare de vigilenţă în Bihor

Reprezentaţii DAC Oradea vor monitoriza în permanenţă situaţia hidrologică.

În urma precipitaţiilor abundente reprezentanţii Direcţiei Apelor Crişuri Oradea se află în alertă.„ Având în vedere avertizările hidrologice emise de INHGA, respectiv de cod galben pe răurile Barcău, Crişul Alb şi Crişul Negru începând din data de 6 ianuarie, ora 6.00, până joi, 7 ianuarie ora 20.00 Direcţia Apelor Crişuri monitorizează cursurile de apă din bazinul  hidrografic Crişuri. La nivelul dispeceratului  s-a impus starea de vigilenţă şi monitorizarea 24 ore din 24 a situaţiei hidrologice, precum şi pregătirea materialelor şi mijloacelor de intervenţie operativă”, a precizat Raluca Straţi, purtătorul de cuvânt al DAC Oradea.

Monitorizare

De asemenea, în conformitate cu programul de iarnă se asigură monitorizarea continuă a cursurilor de apă, pentru eventualele intervenţii în secţiunile critice cu aglomerări de gheţuri. Echipa Direcţiei Apelor Crişuri supraveghează şi verifică continuu instalaţiile şi echipamentele barajelor, precum şi priza de apă, acestea fiind menţinute în perfectă stare de funcţionare, pe timp friguros.

Direcţia Apelor Crişuri prin unităţile sale teritoriale adaptează programele de exploatare ale acumulărilor în vederea asigurării tranşelor de atenuare a viiturilor, acolo unde este cazul. Se monitorizează şi cursurile de apă vizate de avertizări, asigurând serviciile de permanenţă în cadrul dispeceratului, precum şi participarea la măsurile operative, alături de ISU şi autorităţile locale, în cadrul Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă”, a conchis Raluca Straţi.

Conform reprezentanţilor DAC lucrările hidrotehnice aflate în administrarea direcţiei se comportă în condiţii de siguranţă. Nu există riscul ca posibilele creşteri de niveluri şi debite prognozate, cu depăşiri ale cotelor de atenţie să producă pagube.

Simona Albinaru

Culturi inundate în Bihor

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !