Stare explozivă la FC Bihor

9Comentarii
Stare explozivă la FC Bihor
Neplătiţi cu lunile, jucătorii şi antrenorii de la FC Bihor au tras un nou semnal de alarmă, semn că răbdarea lor are o limită.

La conferinţa de presă de după victoria cu 1-0 obţinută în faţa oltenilor de la Gaz Metan CFR Craiova, antrenorul Dan Dobai a venit împreună cu Zeno Bundea şi Florin Ţîrca. „Nici nu putem să ne bucurăm după o victorie, pentru că după ce ieşim din vestiar ne aducem aminte de toate problemele care ne apasă”, au dezvăluit cei trei. Restanţele salariale merg de la trei până la cinci luni la jucători, antrenori, medic, masori şi ceilalţi angajaţi, care sunt în situaţia de a trăi, de a-şi plăti ratele şi tratamentele membrilor din familie cu bani împrumutaţi. „Problemele sunt grave, iar noi le-am prezentat civilizat. Am stat cuminţi în banca noastră şi ne-am făcut datoria pe teren. Săptămâna următoare (n.r. – asta) situaţia trebuie rezolvată la zi. Nouă azi ne este foame, nu peste două săptămâni sau o lună”, afirmă Dan Dobai. În acest retur, FC Bihor a obţinut 17 puncte din patru victorii, cinci egaluri şi o singură înfrângere. Mingea a acum în terenul finanţatorilor.

În ciuda asigurărilor şi angajamentelor luate de preşedintele Ioan Lucian situaţia financiară a FC Bihor a rămas precară. Managementul nu a dat roade astfel că datoriile salariale de la primul până la ultimul angajat al clubului au crescut lună de lună. Se spune că suma cumulată depăşeşte 60.000 de euro, la care se mai adaugă furnizorii. Cu banii primiţi de la Consiliul Local şi ulterior de la Consiliul Judeţean s-a mai cârpit pe ici pe colo, dar problema de fond nu a fost rezolvată. Jucătorii şi antrenorii au dat dovadă de caracter şi chiar cu foamea în gât au obţinut rezultate meritorii, în condiţiile date, astfel că echipa e aproape salvată. Acum mingea e în terenul finanţatorilor şi a preşedintelui Ioan Lucian, cel care nu a reuşit să-şi îndeplinească targeturile asumate în ceea ce priveşte atragerea de bani din sectorul privat. În tur s-a lăudat că aduce două miliarde de lei, dar a punctat doar cu o sponsorizare pe un an de 40.000 de euro, plus ceva materiale de construcţii, iar în retur după trei luni „secetoase”, nici în aprilie nu a adus cei 40.000 de euro promişi. Cu siguranţă că dacă Lucian şi-ar fi îndeplinit promisiunile cu care l-a convins pe Radu Ţîrle, preşedintele CJ, să-l numească în funcţie, atunci nu s-ar mai fi vorbit de problema salarială la FC Bihor.

În aceste condiţii, salvarea va veni cu siguranţă tot din bani publici, existând informaţii că finanţatorii urmează să aloce unele sume în viitorul apropiat.

T.B.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor