Start în sezonul atletic de sală

ORADEA - Antrenorul federal de atletism Méhes Albert a susţinut ieri o conferinţă de presă, în cadrul căreia au fost prezentate principalele competiţii din cadrul sezonului de sală 2008.

Cel mai important eveniment al începutului de an îl reprezintă CM de sală (Valencia, 7-9 martie), la care atletismul orădean nu va avea din păcate niciun reprezentant.

Program bogat


Î

n ceea ce priveşte calendarul intern, acesta va debuta la 19 ianuarie, cu etapa I a concursului Grand-Prix Distrigaz Sud pentru juniori II, programat la Bucureşti. Va urma apoi Campionatul Naţional Universitar de sală (Bacău, 19-20 ianuarie). În continuare, la Bucureşti se vor desfăşura etapa I a concursului de Grand Prix pentru seniori, tineret, juniori I, II şi III (25-27 ianuarie). Vor urma etapele finale ale concursurilor de GP, la Bucureşti, programate după cum urmează: seniori, tineret şi juniori I, la 2 februarie; la juniori III la 3 februarie; la juniori II la 9 februarie.

Tot la 9 februarie, la Atena va avea loc Campionatul Balcanic de sală pentru seniori, competiţie la care atletismul orădean ar putea fi reprezentat de săritoarea în înălţime Ispán Andrea. Vor urma apoi finalele Campionatului Naţional de sală pentru seniori şi tineret, în paralel cu Cupa de Cristal (Bucureşti, 15-16 februarie), competiţie la care sunt invitaţi şi atleţi străini. La 17 februarie, la Sala Rapid din Capitală se va desfăşura concursul internaţional de săritură în înălţime Grand-Prix-ul „Monica Iagăr”, o competiţie de prestigiu, aflată la cea de-a III-a ediţie. Anul trecut, la concurs a participat şi orădeanca Ispán Andrea.

Concursuri la veterani


În perioada imediat următoare, la Bucureşti se vor desfăşura finalele Campionatelor Naţionale de sală la juniori, după cum urmează: 23-24 februarie, la juniori III; 1-2 martie, la juniori II; 8-9 martie, la juniori I. La 2 martie va avea loc tot în Capitală CN de sală al veteranilor, o competiţie care are tot mai mulţi participanţi. La 7-9 martie, la Bucureşti se va desfăşura CN de aruncări lungi, la toate categoriile de vârstă, întrecerile desfăşurându-se la suliţă, disc şi ciocan.

Va urma Cupa Europei pentru aruncări de iarnă, concurs programat la 15-16 ianuarie, la Split (Croaţia). În perioada 17-22 martie, la Clermont Ferrand (Franţa) va avea loc Campionatul Mondial de sală al veteranilor, competiţie la care Oradea va fi reprezentată de multipla campioană naţională Ileana Beres. Merită menţionat faptul că în calendarul intern al FR Atletism figurează şi o competiţie din Oradea, Cupa Primăverii, programată la 5-6 aprilie, pe Stadionul Tineretului.

Gavril Nutiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !