Start la bilete de tratament

1Comentariu
Reprezentanţii casei Judeţene de Pensii
Reprezentanţii casei Judeţene de Pensii
Casa Judeţeană de Pensii Bihor primeşte cereri pentru bilete de tratament la Băile 1 Mai, Buziaş, Amara şi Olăneşti.

Începând de vineri, 29 ianuarie, bihorenii pot să-şi depună cererile pentru biletele de tratament. Conform reprezentanţilor Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bihor, solicitanţii ar trebui ca în această primă fază, să-şi depună cererile pentru luna martie la societăţile de turism ale Ministerului Muncii şi anume la Băile 1 Mai, Buziaş, Amara şi Olăneşti. „Având în vedere că s-au schimbat criteriile după care se distribuie biletele de tratament şi nu se mai ţine cont de ordinea de depunere a cererilor îi sfătuim pe solicitanţi să nu se înghesuie la ghişee”, a precizat Leontion Ţîrle, directorul coordonator al Casei Judeţene de Pensii Bihor. Conform noilor reglementări cererile trebuie înregistrate cu cel puţin 40 de zile înainte de plecarea în staţiune pentru a intra în algoritmul de calcul.

Cererile de solicitare a biletelor de tratament pentru alte societăţi de turism, decât cele menţionate mai sus, se pot depune după data de 20 martie. De menţionat că în perioada iulie – august nu vor fi disponibile bilete de tratament.

Pentru a evita eventuale inadvertenţe, cererile ar trebui depuse personal. Cererile trebuie însoţite de trimiterea de la medicul specialist sau medicul de familie, o copie a cărţii de identitate sau a buletinului şi cuponul de pensie. „Ca să venim în întâmpinarea pensionarilor, cererile pentru biletele de tratament se pot depune şi la Casa Locală Beiuş de unde vor fi prelutate de Casa Judeţeană”, a spus Ţîrle. Eliberarea biletelor se va face în sistem informatic de aceea ele vor putea fi ridicate doar de la CJP Bihor.

Pe puncte

Conform noilor reglementări biletele de tratament se acordă după criterii bine definite care au în vedere categoria pensiei, cuantumul pensiei, perioada sejurului şi faptul dacă beneficiarul a mai primit bilet de tratament în ultimii doi ani.

De bilete de tratament de la CJP Bihor beneficiază atât pensionarii, cât şi asiguraţii în sistemul public de pensii, dar şi beneficiarii unor legi speciale: deportaţii, refugiaţii şi persoanele încadrate într-un grad de handicap.

Biletele de tratament balnear se acordă individual. În cursul unui an calendaristic, unei persoane i se poate elibera un singur bilet de tratament balnear. Refuzul nejustificat al unui bilet de tratament balnear repartizat potrivit prezentelor criterii, conduce la pierderea dreptului la un alt bilet de tratament balnear în cursul anului calendaristic respectiv.

Un program informatic conceput special pentru acest lucru va centraliza în mod automat punctajele şi va efectua clasamentele.

Simona Albinaru1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor