Start la Eco-Scoala

Reactualizat la:
Start la Eco-Scoala
Puştii de la Şcoala Oltea Doamna au intrat deja în ediţia a doua din ECO-ŞCOALA.

În a cincea zi de la debutul şcolii, elevii de la Şcoala Oltea Doamna au şi fost angrenaţi în prima activitate din proiectul derulat şi anul trecut în această unitate de învăţământ: ECO-ŞCOALA. Acest proiect, ajuns acum în al doilea an de aplicaţie la Oltea Doamna, a debutat vineri cu o lecţie despre mediu, susţinută chiar de un reprezentant al Agenţiei pentru Protecţia Mediului – Loredana Ţârţ. Aceasta a venit la şcoala pentru a mediatiza Săptămâna Mobilităţii Europene în rândul elevilor de aici.

Copiii din clasa a IV-a D (ai prof. Laura Jenei), din clasa a III-a E (ai prof. Romelia Ciarnău) şi dintr-a VII-a D (ai prof. Claudia Zbârcea) au aflat ce înseamnă biomasă, cum pot ei şi părinţii lor să contribuie la dezvoltarea unui mediu mai curat, de ce e bine să circuli cu bicicleta şi pe jos. Puştii au fost invitaţi să participe joi la turul oraşului pe bicicletă, alături de părinţii lor şi au fost încurajaţi să îşi spună fiecare părerea despre mediu prin desen.

Le place

Bucuroşi că la şcoală fac şi altceva captivant, în afară de lecţii, elevii s-au dovedit extrem de receptivi la regulile ce trebuie aplicate pentru ca mediul să nu mai fie atât de poluat. Drept dovadă, copiii s-au întrecut care mai de care în desene pe asfaltul din curtea şcolii imaginând la nivel macro o situaţie „în roz”: o planetă mai curată.

Date fiind caracteristicile educative ale acţiunilor din cadrul proiectului ECO-ŞCOALA şi bucuria cu care copiii s-au lăsat antrenaţi în acţiunile din anul trecut şcolar, profesorii de la Oltea Doamna au de gând să continue pe tot parcursul acestui nou an activităţi recreative şi de folos în viaţă oricărui copil.

O.Ş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !