Start la „Floare de Lotus”, un concurs de protejare a mediului

Start la „Floare de Lotus”, un concurs de protejare a mediului
Circa 80 de elevi din întreaga țară vor fi prezenți la ediția a XVII-a a concursului național de ecologie, ecoturism și protecția mediului.

Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, Inspectoratului Școlar Județean Bihor și Consiliului Județean Bihor, organizează în perioada 22 – 25 iunie cea de-a XVII-a ediție a Concursului național de ecologie, ecoturism și protecția mediului „Floare de Lotus”. Concursul „Floare de Lotus” constituie a III-a etapă din cadrul Concursului național interdisciplinar ”… de la MUNTE, prin DEAL, pe DUNĂRE, la MARE, spre SOARE răsare!..”, un proiect organizat de Palatul Național al Copiilor București, Palatul Copiilor Brăila, Palatul Copiilor Sf. Gheorghe (Clubul Copiilor Întorsura Buzăului), Clubul Copiilor Aiud și Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea.

La concurs participă aproximativ 80 de elevi și profesori veniți din 14 județe ale țării, printre care: Arad, Alba, Botoșani, Brăila, Covasna, Constanța, Iași, Mehedinți, Sibiu, Suceava, Vâlcea etc. Prin acest concurs se încearcă conștientizarea elevilor în ceea ce privește protejarea mediului, stimularea creativității și a imaginației elevilor și implicarea acestora în activități sportive în natură și de ecologizare.

Activitățile din cadrul evenimentului vor debuta mâine, 23 iunie, la Vila Sântana din Sânmartin. După festivitatea de deschidere, elevii, împreună cu profesorii însoțitori, vor participa la ,,Atelierul Verde”, în cadrul căruia vor învăța cum să metamorfozeze deșeuri și să realizeze diverse lucruri utile. Prin participarea la acest atelier, elevii sunt stimulați să fie creativi, originali, îndemânatici. De asemenea, se urmărește educația copiilor pentru protejarea mediului. La final, se va realiza o expoziție cu lucrările realizate de elevi. În cea de-a doua parte a zilei se va face o drumeție la Avenul de la Betfia. Formațiunea carstică le va fi prezentată elevilor de Erika Posmoșanu (muzeolog la Muzeul Țării Crișurilor). Pentru observarea efectelor negative ale activităților antropice asupra mediului, copiii se vor deplasa la rezervaţia naturală „Pârâul Peţea” din Băile 1 Mai, unde Eli Mircescu, de la Ecotop Oradea, îi va ajuta să identifice unele specii de plante, printre care și unele ocrotite de lege. În ultima zi, sâmbătă, 24 iunie, se va vizita Peștera Urșilor și Muzeul Etnografic din Chișcău, dar și obiective turistice din Buntești.

Parteneri în organizarea și desfășurarea concursului sunt Agenția de Management al Destinației Bihor, Consiliul Județean Bihor împreună cu Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor, Muzeul Țării Crișurilor, Agenția de Protecția Mediului Bihor, Biblioteca Universității din Oradea, Aqua Crisius Oradea și Fundația Ecotop Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !