Start la fonduri nerambursabile

Start la fonduri nerambursabile
ORADEA – Firmele mici şi mijlocii pot depune, începând de ieri, on-line, dosarele pentru finanţarea programelor de investiţii, modernizare sau retehnologizare. Bugetul pentru acest program pe care Ministerul pentru IMM-uri îl are disponibil în acest an este de 40 milioane de lei.

Perioada de înregistrare a formularelor de preselecţie va fi de cinci zile lucrătoare. Formularul de preselecţie care trebuie completat de solicitanţi este disponibil pe pagina de internet a ministerului până la ora 15:30 a ultimei zile de înregistrare.
Ajutorul financiar nerambursabil va fi acordat prin intermediul programului privind susţinerea investiţiilor realizate de firmele nou-înfiinţate, precum şi de IMM-urile din sectoare economice prioritare, se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (MIMMCTPL), administratorul programului.

Firmele mici şi mijlocii declarate eligibile, după analizarea dosarelor vor beneficia de finanţări care nu vor depăşi echivalentul în lei a 10.000 euro, pentru cele nou-înfiinţate şi microîntreprinderi, şi echivalentul în lei a 50.000 euro, în cazul firmelor mici şi mijlocii.

Minim 15% numerar

Finanţarea va acoperi până la 60% din valoarea proiectului de investiţii. În plus, beneficiarii eligibili vor primi de la bănci un credit de finanţare reprezentând minimum 25% din valoarea proiectului de investiţii, credit acordat în condiţiile de piaţă şi care nu este garantat de stat.

Contribuţia proprie a întreprinzătorului trebuie să fie de minim 15% din valoarea proiectului de investiţii, în numerar. Finanţarea poate acoperi doar achiziţii de maşini, utilaje, echipamente, mijloace de transport de mărfuri care sunt noi (nu second-hand). MIMMCTPL va publica pe pagina de internet a instituţiei şi lista băncilor cu care va colabora pentru derularea programului.

Valentin Buda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !