Start la înscrierile în clasa I

Start la înscrierile în clasa I
Înscrierile pentru clasa I au început luni şi se vor încheia în data de 10 martie. Video: Înscrieri în clasa I  

Nici nu s-a încheiat bine vacanţa că părinţii s-au înghesuit să-şi înscrie micuţii în clasa I. Potrivit inspectorului şcolar general Dorel Luca, înscrierile se vor desfăşura în perioada 4 ianuarie – 10 martie 2010.

Intenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor este de a prefigura cu o mai mare claritate numărul de elevi care vor începe şcoala în septembrie 2010, astfel încât să poată fi identificat necesarul real de posturi disponibile pentru mişcarea personalului didactic.

Cele mai căutateşcoli din Oradea sunt: Şcoala cu clasele I-VIII „Dacia”, Şcoala cu clasele I-VIII „Oltea Doamna”, Şcoala cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu”, Colegiul Naţional „Iosif Vulcan”, Liceul Teologic Greco-Catolic, pentru programul „Step by Step”, Liceul Teoretic „Don Orione”, tot pentru clasele „Step by Step”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”. Deşi înscrierea pentru clasa I a început luni, la Şcoala Dacia s-au ocupat toate locurile.

Zvonurile că nu mai sunt locuri în clasa I fac părinţii să se calce pe picioare când vine vorba de înscrierea pentru învăţământul primar. Inspectorul şcolar general Dorel Luca asigură părinţii că toţi copiii, fără excepţie, vor putea fi înscrişi în şcoli. Acesta a precizat că nu există repere calendaristice în ceea ce priveşte înscrierile pentru clasa I.

Solicitări

Cu toate acestea, de frică să nu rămână pe dinafară şi pentru că se tem ca micuţul să nu fie repartizat la un învăţător slab, părinţii s-au înghesuit să-şi înscrie copiii la şcoală din prima zi după vacanţă.

În prima zi a înscrierilor, la Şcoala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea s-au ocupat toate cele 125 de locuri existente la secţia română. În această şcoală, pentru secţia maghiară există 25 de locuri.

„Nu mai există reglementări cum că la înscriere au prioritate copiii care locuiesc în apropierea şcolii. Astfel că am acţionat după principiul primul venit, primul servit. Avem şi copii din cartierul Grigorescu”, a spus directorul Şcolii Dacia, Florian Hava.

La Şcoala „Oltea Doamna” înscrierile au început în luna octombrie 2009.

„Şcoala noatră dispune de 6 clase, adică 150 de locuri. Până acum au fost ocupate 100 de locuri. Ca să evităm aglomerările, am început înscrierile în 15 octombrie 2009. Şi la noi, primul venit este primul servit”, a declarat profesorul Mircea Mitran, directorul Şcolii „Oltea Doamna”.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !