Start la Programul Comerț și Servicii

De Dan Birta
Prin acest program se pot achiziţiona şi aparate de marcat electronice fiscale
Prin acest program se pot achiziţiona şi aparate de marcat electronice fiscale - © Foto: DATECS
Beneficiarii eligibili pot primi finanțări nerambursabile de până la 250.000 de lei.

Începând cu data de 21 august 2018, ora 10:00 va fi activă pe site-ul www.aippimm.ro aplicația de înscriere în cadrul programului de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață (Comerț și Servicii 2018).

Beneficiari

Documentația programului se poate consulta și descărca de pe site-ul: www.aippimm.ro.

„De prevederile Programului Comerț-Serviciipot beneficia operatorii economici care sunt înregistrati conform Legii nr.31/1990 privind societățile, sau în baza Legii nr.1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației sau în baza OUG nr.6/2011 (SRL-D) și se încadrează în categoria IMM, conform Legii 346/2004”, informează Cristian Raţiu, reprezentantul AIMMAIPE Cluj – CIAI Satu Mare.

Solicitanţii trebuie să aibă un capital social integral privat şi cel puţin un an calendaristic de la înfiinţare la data deschiderii aplicaţiei electronice de înscriere a planului de investitii. Codul CAEN pentru care solicită finanţare trebuie să fie autorizat şi să nu fi beneficiat de alocaţie financiară nerambursabila în cadrul Programului în ultimii trei ani (2015, 2016 şi 2017).

„Prin Programul Comerţ-Servicii, beneficiarii eligibili primesc o valoare a AFN de maximum 90%, dar nu mai mult de 250.000 lei pentru fiecare beneficiar, în limita valorilor maxime prevăzute pentru fiecare cheltuială eligibilă”, a precizat Cristian Raţiu.

În procedura de implementare a Programului Comerţ-Servicii sunt precizate codurile CAEN eligibile (toate din domeniul comerţ sau servicii).

Ce se poate achiziţiona?

Prin acest program se pot achiziţiona: echipamente IT, tehnică de calcul (tip PC, format din: unitate centrală, server, monitor, imprimantă, copiator, multifuncţională, inclusiv sisteme portabile, licenţe necesare desfăşurării activităţii); cititoare pentru cod de bare; cântare electronice cu/fără printer pentru etichetare; aparate de marcat electronice fiscale; echipamente tehnologice, maşini, utilaje şi instalaţii de lucru-inclusiv software-ul aferent, aparate şi instalaţii de măsurare, control şi reglare necesare desfăşurării activităţilor pentru care a solicitat finanţare; electro şi motostivuitoare.

Alte investiţii eligibile sunt cele în active necorporale referitoare la brevete de inventie, mărci de produse şi servicii (etichetare ecologică, licenţe), software pentru comerţul on-line, software-uri necesare desfăşurării activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă.

Tot prin acest program se mai pot achiziţiona autoutilitare din categoria N1, N2, N3, cu excepţia vehiculelor de teren simbol G conform Ordinului MLPTL 211/2003. De asemenea, prin acest program se mai poate investi în certificarea unui sistem de management al calităţii, mediului, sănătăţii şi securităţii ocupaţionale, siguranţei alimentelor, în conformitate cu unul din standardele: SR-EN-ISO 9001:2008.

Chletuieli eligibile sunt şi cele pentru realizarea unei pagini web pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor sau serviciilor promovate. Se mai poate finanţa achiziţionarea de spaţii comerciale de comerţ sau prestări servicii în legatură directă cu activităţile codului CAEN pe care se accesează Programul.

În vederea înscrierii în cadrul Programului, operatorul economic va completa şi transmite on-line planul de investiţii începând cu ora 10:00 a primei zile de înscriere (marti, 21 august 2018), până la ora 20:00 a ultimei zile de înscriere (luni, 3 septembrie 2018) timp de zece lucrătoare.

Admiterea în Program se va face în ordinea punctajului obţinut la evaluarea planurilor de investiţii on-line. La punctaje egale se aplică criteriile de departajare prevăzute în procedura programului.

Bugetul alocat Programului Comerţ-Servicii pentru anul bugetar 2018 este de 49.949.000 lei. Prin implementarea Programelor, se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minim 200 de beneficiari.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !